Lavrov: Non pejper je OPASNA IGRA, a razgovori o "velikoj Albaniji" su provokacija - BIGportal.ba
Republika Srpska / BiH Vijesti

Lavrov: Non pejper je OPASNA IGRA, a razgovori o “velikoj Albaniji” su provokacija

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov ocijenio je da su igre oko granica u Evropi i slovenački “non pejper” veoma opasne, dok je razgovore o “velikoj Albaniji” nazvao provokacijom.

Što se tiče granica u Evropi, uključujući granice država nastalih od bivše Jugoslavije, treba se samo sjetiti kako naši zapadni partneri, uključujući EU i NATO čiji je član i Slovenija, usrdno pozivaju da se ne dozvoli preispitivanje poslijeratnih granica Evrope, ali to rade obično kad se Rusija zauzima za svoje sunarodnike, rekao je Lavrov nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem.

Kada se tim pitanjem bave oni koje Zapad štiti, dodao je Lavrov, onda je stav Brisela potpuno drugačiji.

– Smatram da su to veoma opasne igre. Postoji rezolucija 1244 i nju niko nije ukidao. Odgovorni političari, tim pre rukovodioci vlada nemaju prava da iznose ideje koje grubo podrivaju samu koncepciju sadržanu u toj rezoluciji – poručio je Lavrov, prenosi Sputnik.

“Ne znam šta tu piše i da li postoji” Vučić uzdržano o slovenačkom “non-pejperu”, a Dodik ima sasvim drugačiji stav

On je u osvrtu na dešavanja u vezi sa Kosovom i Metohijom rekao da su razgovori o “velikoj Albaniji” provokativni i da Moskva poziva pokrovitelje Prištine iz NATO da zaustave takva raspoloženja, jer smatra su

to neprihvatljive i štetne ideje.

– Razgovori o velikoj Albaniji traju više godina i mi uvek pozivamo naše kolege iz EU i NATO, koje štite Prištinu, da prekinu takva raspoloženja i spriječe forsiranje takve retorike – naveo je Lavrov.

Danas objavljeno

Poslanici nisu potvrdili povredu vitalnog interesa RS

M.

Tuga u Brčkom: Ukopano sedam žrtava požara

M.

Težak udes kod Doboja

M.

Ostavite komentar