16. Aprila 2021.

Lavrov: Non pejper je OPASNA IGRA, a razgovori o “velikoj Albaniji” su provokacija

Big Portal

Što se tiče granica u Evropi, uključujući granice država nastalih od bivše Jugoslavije, treba se samo sjetiti kako naši zapadni partneri, uključujući EU i NATO čiji je član i Slovenija, usrdno pozivaju da se ne dozvoli preispitivanje poslijeratnih granica Evrope, ali to rade obično kad se Rusija zauzima za svoje sunarodnike, rekao je Lavrov nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Srbije Nikolom Selakovićem.

Kada se tim pitanjem bave oni koje Zapad štiti, dodao je Lavrov, onda je stav Brisela potpuno drugačiji.

– Smatram da su to veoma opasne igre. Postoji rezolucija 1244 i nju niko nije ukidao. Odgovorni političari, tim pre rukovodioci vlada nemaju prava da iznose ideje koje grubo podrivaju samu koncepciju sadržanu u toj rezoluciji – poručio je Lavrov, prenosi Sputnik.

“Ne znam šta tu piše i da li postoji” Vučić uzdržano o slovenačkom “non-pejperu”, a Dodik ima sasvim drugačiji stav

On je u osvrtu na dešavanja u vezi sa Kosovom i Metohijom rekao da su razgovori o “velikoj Albaniji” provokativni i da Moskva poziva pokrovitelje Prištine iz NATO da zaustave takva raspoloženja, jer smatra su

to neprihvatljive i štetne ideje.

– Razgovori o velikoj Albaniji traju više godina i mi uvek pozivamo naše kolege iz EU i NATO, koje štite Prištinu, da prekinu takva raspoloženja i spriječe forsiranje takve retorike – naveo je Lavrov.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare