Lavrov na skupu u Beogradu saopštiće Putinovu poruku - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lavrov na skupu u Beogradu saopštiće Putinovu poruku

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov će u ponedjeljak, 11. oktobra, u okviru radne posjete Beogradu, učestvovati na jubilarnom sastanku na visokom nivou Pokreta nesvrstanih, rekla je portparol ruskog ministarstva Marija Zaharova.

Zaharova je navela da će tokom ovog događaja Lavrov prenijeti poruku predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina, u kojoj se ističe poseban značaj koji Moskva daje aktivnostima Pokreta nesvrstanih koji objedinjava 120 zemalja i promoviše principe ravnopravne međudržavne saradnje.

“Prvi put u istoriji Rusija će nastupiti na mjestu Pokreta nesvrstanih u novom svojstvu – posmatrača, koje je primila u julu na inicijativu ruskog predsjednika Putina. Taj korak postao je jasan dokaz bliskosti pristupa naše zemlje i Pokreta nesvrstanih ka mnogim globalnim problemima i otvaranju širokih mogućnosti za izgradnju uzajamnog partnerstva, uključujući i kroz UN”, navela je Zaharova na posljednjem brifingu.

Ranije je najavljeno da će ovom skupu 60 godina Pokreta nesvrstanih prisustvovati brojni državnici i najmanje 40 šefova diplomatija.

Danas objavljeno

Šalenberg: Ne smijemo prepustiti zapadni Balkan Rusiji, Kini ili Turskoj

M.

Štrpce bez vode, sjekirom presječene dovodne cijevi

M.

Evakuisan aerodrom u Mančesteru – pronađen sumnjivi paket

M.

Ostavite komentar