6. Aprila 2022.

Lavrov: Laži o Buči služe za sabotažu pregovora

Big Portal

„Upravo u trenutku kada je, u skladu sa sporazumima u Istanbulu, ruska strana kao gest dobre volje odlučila da deeskalira situaciju na terenu, pre svega u Kijevskoj i Černigovskoj oblasti i tri dana nakon što je naša vojska napustila grad Buču, tamo je organizovana provokacija o kojoj danas govorimo“, rekao je Lavrov novinarima.

Prema njegovim rečima, „to je urađeno kako bi se skrenula pažnja sa pregovaračkog procesa i sa činjenice da je ukrajinska strana posle Istanbula pokušala da postavi nove uslove”, prenosi Interfaks.

Dodao je da su, “čim su Zapadni mediji raširili laž o Buči”, ukrajinski pregovarači pokušali da u potpunosti prekinu pregovarački proces.

Svrha širenja falsifikata o Ukrajini, prema Lavrovu, jeste želja da se poremete pregovori Moskve i Kijeva.

Lavrov je rekao i da je Ukrajini trebalo poslati signal o neprihvatljivosti sabotiranja sporazuma sa Moskvom.

„Još jednom želimo da apelujemo, snažno apelujemo na one koji predvode akcije Kijeva, a znamo ko su, da shvate svoju odgovornost za bezbednost u Evropi, za budućnost svetskog poretka, da u praksi obezbede da svi poštuju principe Povelje UN”, poručio je Lavrov.

Istakao je da je Rusija spremna za razgovore, ali da bi došlo do stvarnog napretka insistira “da se Kijevu pošalje nedvosmislen signal da se ne upušta u sabotažu jer se u suprotnom rizikuje da se ponovi sudbina Minskih sporazuma“.

(Tanjug)

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare