LastPass je objavio više detalja nakon što je nedavno hakovan - BIGportal.ba
Tehnologija World-wide-web

LastPass je objavio više detalja nakon što je nedavno hakovan

LastPass je objavio neke detalje o incidentu koji se dogodio prošlog mjeseca, otkrivajući da su hakeri četiri dana imali pristup njihovim sistemima sve dok nisu otkriveni i izbačeni iz sistema.

“Nema dokaza o bilo kakvoj aktivnosti van utvrđenog vremenskog okvira”, rekao je izvršni direktor LastPassa Karim Tuba u ažuriranju obaveštenja koje je objavljeno prošlog meseca, dodajući da istraga kompanije sprovedena u saradnji sa kompanijom za sajber bezbednost Mandiant nije pronašla dokaze “da je ovaj incident uključivao bilo kakav pristup podacima o klijentima ili šifrovanim trezorima lozinki”.

LastPass je 25. avgusta objavio da je dve nedelje pre toga pretrpeo hakerski napad, tokom koga su napadači ukrali delove izvornog koda i tehničke informacije LastPassa. Međutim, vest o incidentu otkrio je insajder nedelju dana ranije, ali kompanija tada nije želela da potvrdi ovu informaciju.

Kompanija je rekla da je napadač pristupio razvojnom okruženju zahvaljujući tome što je kompromitovan nalog programera, ali uprkos neovlašćenom pristupu, nije uspeo da dođe do bilo kakvih podataka o klijentima zbog dizajna sistema i kontrola koje su uspostavljene da bi se sprečili takvi incidenti, prenosi sajt Informacija.rs.

Ovo uključuje potpuno (fizičko) razdvajanje razvojnog i proizvodnog okruženja i nemogućnost pristupa korisničkim trezorima lozinki čak i za LastPass, bez glavne lozinke koju su postavili korisnici.

“Bez glavne lozinke nije moguće da bilo ko osim vlasnika trezora dešifruje podatke iz trezora”, istakao je Tuba.

On je rekao i da su izvršene provere integriteta izvornog koda i da nisu pronađeni dokazi da je napadač pokušao da ubaci zlonamerni kod, ističući da programeri nemaju potrebne dozvole da ubace kod iz razvoja u proizvodnju, osim onih iz Build Release tima, a čak i tada proces uključuje faze pregleda, testiranja i provere koda.

Na kraju, LastPass je istakao da je angažovao “vodeće” firme za sajber bezbednost kako bi se poboljšale bezbednosne kontrole izvornog koda i nadzor krajnjih tačaka radi boljeg otkrivanja i sprečavanja napada usmerenih na sisteme kompanije.

LastPass stoji iza jednog od najpopularnijih softvera za upravljanje lozinkama na svetu, a prema podacima kompanije njene usluge koristi više od 33 miliona ljudi i 100.000 preduzeća.

B92.

Danas objavljeno

Hakeri koriste popularni TikTok izazov za širenje malvera

Vanja A

Alternativa x86 i ARM procesorima – ne, još uvijek nije spreman u smislu visokih performansi

Vanja A

Steam ponovo postavio novi rekord po broju istovremenih korisnika

Vanja A

Ostavite komentar