Larry King – Medijski mag sa više od 50 000 intervjua! - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Larry King – Medijski mag sa više od 50 000 intervjua!

Svijet se oprašta od legendarnog televizijskog voditelja Larry Kinga, koji je preminuo u subotu u 88. godini života, nakon što se godinama borio sa zdravstvenim problemima. Larry King je oduvijek sanjao o karijeri radijskog voditelja, a još kao dječak zaljubio se u taj medij. Tokom karijere koja je trajala 63 godine odradio je više od 50.000 intervjua. Nevjerovatna karijera, zar ne?

Razgovarao je sa predsjednicima, kao i holivudskim i sportskim zvijezdama, a njegov posebni pečat bio je nepogrešiv glas koji su svi voljeli.

Milioni ljudi širom planete redovno su gledali njegov TV show “Larry King Live” na CNN-u. Još od vremena Richarda Nixona u fotelju preko puta Larryja sjeli su svi američki predsjednici i prve dame. Frank Sinatra je nekoliko puta rekao kako je King imao moć da “razgovor s njim izgleda tako da kameru ni ne primjećujete”. Dalai Lama, Eleanor Roosevelt, Bill Gates, Vladimit Putin, Margaret Thatcher, Marlon Brando, Mich Jagger, Michael Jordan, Madonna, George Clooney, Lady Gaga, Bette Davis, Al Pacino, Monica Lewinsky, Audrey Hepburn i Michael Jackson samo su neka od velikih svjetskih imena koje je legendarni voditelj intervjuisao.

Foto Sky News

King je rođen kao Lawrence H. Zeiger 19. novembra daleke 1933. godine u New Yorku, a odrastao je u porodici ruskih imigranata. Njegov otac je bio vlasnik restorana, a prije njegovog rođenja on i supruga su izgubili prvorođenog sina, koji je preminuo malo nakon rođenja. Larryjevo rođenje smatrali su blagoslovom.https://hrgde.adocean.pl/files/akaroetqhcm/qgjtnispto/xgnhcnmnet/index.html

King je počeo raditi još u srednjoj školi kako bi zarađivao za porodicu. Pravio se da je radijski voditelj još u to vrijeme, pa je krišom ulazio u radijske redakcije, a znao je da je to posao kojim se želi baviti cijeli život. Nakon što se s porodicom preselio u Miami, prijavio se za posao na radiju, a sve ostalo je istorija.

Promijenio je službeno svoje ime, a odmah je postao prava senzacija. Publika je obožavala njegove emisije i njegov glas, a nakon nekoliko godina na radiju, postao je TV novinar.

Za svoj je rad dobio brojne nagrade, uključujući dvije Peabody nagrade i jedan Emmy. Radio je sve do svoje smrti, a nije se mislio nikada penzionisati. Obožavao je svoj posao, a njega su obožavale njegove kolege, kao i brojni sagovornici sa kojima je vodio intervjue.

Mnogobrojne poznate ličnosti se opraštaju od ove televizijske legende!

Ultra.ba

Danas objavljeno

Metode za poboljšanje produktivnosti

Vanja A

Neprijatne mirise zagorjelog ručka možete ukloniti pomoću jednostavnih trikova

Vanja A

Smrt prvog supruga Brigitte Macron dugo je krila: Njega i djecu ostavila zbog 15-godišnjeg učenika

Vanja A

Ostavite komentar