Laporta progovorio: Superliga je neophodna - BIGportal.ba
Fudbal Sport Uncategorized

Laporta progovorio: Superliga je neophodna

Novi direktor Barselone Đoan Laporta je dugo ćutao povodom osnivanja Superlige. Sada je konačno progovorio, a iako on smatra da je novo takmičenje neophodno uvjeren je i da će se naći neko rješenje sa UEFA.

Novi predsednik Barselone Đoan Laporta je dugo ćutao povodom osnivanja Superlige. Sada je konačno progovorio, a iako on smatra da je novo takmičenje neophodno uveren je i da će se naći neko rešenje sa UEFA.

Barselona je bila među 12 klubova koji su u nedelju pokrenuli najveću buru u istoriji fudbala. Osnovali su Superligu, da bi u manje od 48 sati sve stalo i raspalo se. Najpre su izašli engleski klubovi, zatim i Atletiko, a Barselona je među klubovima koji i dalje nisu zauvek napustili ideju.

Joan Laporta

Moramo biti razboriti. Ova liga je neophodna, ali će poslednju reč imati naši partneri. Veliki klubovi mnogo doprinose i mi moramo da kažemo svoje kada se radi o raspodeli novca. To mora da bude atraktivno takmičenje, koje će se zasnivati na sportskim merilima. Zalažemo se za državne lige i otvoreni smo za dijalog sa UEFA. Treba nam više resursa kako bismo napravili ovaj veliki šou. Mislim da ćemo doći do razumevanja„, kazao je Đoan Laporta braneći ideju o osnivanju Superlige.

Laporta je inače bio donekle pošteđen oštrih napada iz UEFA. Predsednik evropske kuće fudbala Aleksandar Čeferin je rekao da je najmanje razočaran u Barselonu i da je Laporta bio sa jedne strane pod velikim pritiskom, a da je najmanje na čelu svog kluba koji uz sve to ima velike finansijske gubitke.

SK.

Danas objavljeno

Zvezda preokretom do ubedljive pobjede protiv Cedevite

Zeljka

Nadal: Nikada nisam slomio reket, niti sam se ponašao ludo

Vanja A

Kad Zidan kaže: Benzema zaslužuje Zlatnu loptu

Vanja A

Ostavite komentar