29. Jula 2022.

Laporta: Neka Bajern gleda svoja posla

Big Portal

Nedavno su se oglašavali ljudi iz uprave Čelsija, odnosno Bajerna, koji su kritikovali Katalonce zbog ponašanja u letnjem prelaznom roku.

Čak je i trener Bajerna Julijan Nagelsman rekao kako mu nije jasno kako Barselona uspeva da dovede sve igrače, a u velikim je dugovima.

Laporta se oglasio iz Njujorka, gde je bio na promociji ugovora sa ACNUR, agencijom Ujedinjenih nacija za izbeglice.

Očigledno je imao šta da poruči na prozivke, pre svega iz redova kluba iz Minhena.

Ono što bih im ja poručio je da vode brigu o svom računu, dobili su značajna sredstva od transfera Levandovskog. Poštujem svakog i ne mešam se u ekonomiju drugih klubova”, kaže Laporta.

On je pokušao da objasni i zašto Barselona operiše na sadašnji način.

Istina je da smo prošle godine bili u kritičnoj situaciji. Ipak, mi smo klub star 122 godine koji ima značajna sredstva. Oni su stabilni, a naše potrebe su veće od njihovih. Imamo više od 400 miliona navijača koji su zahtevniji od drugih. Svako zna šta bi trebalo da radi i ako se ja ne mešam u njihov posao, onda bih ih zamolio da se ne mešaju u naše stvari. Takmičićemo se na terenu i videti koji je radio više i bolje. Ne kažem ovo svađalačkim tonom, samo im kažem da vode računa o svom poslu“, podvukao je Laporta.

Našao je za shodno i da pecne velikog rivala, Real Madrid.

Vidim da su naši rivali zabrinuti zbog stvari koje radimo, to znači da nam ide dobro. Poštujem sve, ali rekao bih da su zabrinuti što opet postajemo takmičarski jaki. Vidimo se na terenu“, dodao je prvi čovek Barselone.

Još jednom je podvukao i da klub želi da zadrži Frenkija de Jonga, ali pod određenim uslovima.

On želi da ostane, a to je i naša želja. To je najvažnije. Jasno je da imamo novu skalu plata i svi igrači moraju da se uklope u to. Pokušavamo da im objasnimo kakvo je realno stanje. Naš budžet za plate je smanjen za 40 odsto, moramo da se pomučimo. Uradićemo sve što možemo da ostane, nadamo se da će i on uraditi isto“.

Laporta je još jednom apostrofirao da mu je želja da se Lionel Mesi vrati na Kamp Nou.

Jasno je da se Leov boravak u Barseloni nije završio kako smo želeli. Osećam se odgovornim za to. Nadam se da je to samo privremeni kraj i da ćemo uspeti da ga vratimo. Imamo jasan moralan dug prema njemu, voleo bih da on završi karijeru u dresu Barse i da dobije aplauz sa tribina“, dodao je Laporta.

Za kraj, poručio je rivalima da ih čeka snažna Barselona.

Fudbal ne čeka nikog. Imam osećaj da dobro radimo. Pravimo sjajan tim pod komandom Ćavija. Poruka koju šaljemo svetu je vrlo jasna: budni sm, vraćamo se i borićemo se za sve trofeje“, zaključio je čelnik Barselone.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare