24. Januara 2022.

Lansiranje Google Pixel 6a i Pixel Watch-a najavljeno za događaj Google I/O 2022 u maju

Big Portal

Poznati tipster je podelio novu vremensku liniju lansiranja za predstojeći Google pametni telefon srednjeg ranga. Još jedan poznati tipster tvrdi da će predstojeći Google Pixel Watch takođe biti lansiran u istom periodu. Nekoliko izveštaja se pojavilo na mreži poslednjih meseci, bacajući malo svetla na predstojeći Google Pixel 6a. Ovi izveštaji pokazuju navodni dizajn, kao i neke od ključnih očekivanih specifikacija dolazećeg Pixel 6a.

Prema tipsteru @MakJmb, lansiranje Google Pixel 6a zakazano je za maj 2022. Međutim, tačan datum lansiranja Pixel pametnog telefona srednjeg ranga još nije poznat. Ako je to tačno, Google će lansirati Pixel 6a prilično rano ove godine u poređenju sa svojim prethodnicima — Pixel 4a i Pixel 5a 5G. Pixel 4a je lansiran u oktobru 2020, a globalno je predstavljen u avgustu 2020. Pixel 5a 5G je globalno lansiran u avgustu 2021.

Međutim, Pixel 4a i Pixel 5a 5G su lansirani u avgustu zbog kašnjenja u vezi sa pandemijom COVID-19. Nasuprot tome, Google Pixel 3a je lansiran širom sveta u maju 2019. Nagađa se da bi predstojeći Pixel pametni telefon srednjeg ranga mogao biti lansiran tokom Google I/O 2022.

Lansiranje Google Pixel 6a i Pixel Watch-a najavljeno za događaj Google I/O 2022 u maju

Google Pixel 6a pokreće Google Tensor GS101 SoC – koji se takođe nalazi ispod haube Google Pixel 6 i Pixel 6 Pro. Štaviše, dolazeći pametni telefon će navodno dobiti i Sony IMX363 senzor od 12,2 megapiksela u svojoj dvostrukoj zadnjoj kameri.

U novembru se na mreži pojavilo nekoliko rendera Google Pixel 6a koji su pokazali da će pametni telefon dobiti izrez za selfi kameru, bez 3,5 mm priključka za slušalice i dvostruku pozadinu kamere. Prema renderima, ovaj telefon će dobiti dvobojnu završnu obradu sa staklenom poleđinom. Na zadnjoj strani je prikazano ostrvo kamere za dvostruku postavku zadnje kamere, slično drugim modelima serije Pixel 6. Pominju se i mere od 152,2 x 71,8 x 8,7mm (10,4mm uključujući izbočenje zadnje kamere).

Još jedan tipster — Jon Prosser (@jon_prosser) — je tvitovao da bi Google Pixel Watch mogao biti lansiran 26. maja. Pored toga, Prosser je takođe podelio sliku koja prikazuje nekoliko rendera predstojećeg pametnog Google sata. Trenutno je prikazan sa plavim, sivim i narandžastim trakama sa crnim kružnim brojčanikom, javlja Gadgets360.

Benchmark.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare