Land Roverov Defender iz kuće ECD plijeni izgledom i mogućnostima - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Land Roverov Defender iz kuće ECD plijeni izgledom i mogućnostima

Ako se za neko vozilo može reći da i u osnovnoj verziji već na prvi pogled zrači dozom muževnosti, divljine i avanturizma, onda je to definitivno legendarni Land Roverov Defender.

Vrhunske terenske mogućnosti ovom su modelu osigurale gotovo legendaran status, a bilo da se radilo o policiji, vojsci ili službama za spašavanje, Defender je decenijama jedan od prvih izbora kad se kreće u nabavku vozila takve namjene. No, dok je za prije navedene službe odličan izbor, onima koji zahtijevaju jednu dodatnu dozu profinjenosti i luksuza, Defender će teško zapeti za oko. Tu uskače ekipa iz Floride okupljena oko projekta East Coast Defender, čiji je cilj legendaran terenac približiti i nešto zahtjevnijoj klijenteli.

Foto: hiconsumption.com
Foto: hiconsumption.com

“The Huntress” je njihov najnoviji projekt, a rezultat je mokri san svakog zaljubljenika u terensku vožnju i automobile uopšte. Kao osnova poslužio je Land Rover Defender 130, ali osim vanjskog izgleda, “The Huntress” ne dijeli mnogo s originalom. Vjerovatno najbitnija stvar je da je pod poklopac motora uguran ogroman Chevroletov V8 motor zapremine 6,2 litre s 430 konjskih snaga s kojim ćete u kombinaciji s WARN vitlom na prednjem kraju po potrebi pomaknuti planinu, a kamoli prevladati ostale prepreke koje vam se nađu na putu.

Foto: hiconsumption.com
Foto: hiconsumption.com

Kompletno preuređena unutrašnjost, novo podvozje i set 18 inčnih feluga omotanih u BFGoodrich gume za sve terene, uz dodatne zahvate na vanjštini vozila, osiguraće da budete primijećeni bez obzira da li krstarili gradom ili se nalazili na teško pristupačnom terenu. Mora se priznati da izgleda odlično iz bilo kojeg ugla, a kad se sjetimo “osmaka” pod poklopcem motora, vjerujemo da ni zvuk nije za odbaciti.

(automobili.klik.hr)

Danas objavljeno

Prestizao po kiši pa Ferrarijem završio u drveću

D

Debitovao novi Hummer sa 1.000 električnih “konja”

D

Dva tiha neprijatelja koja uništavaju vaš auto

D

Ostavite komentar