Land Rover razvija tehnologiju za daljinsko upravljanje namenjenu novom Defenderu - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Land Rover razvija tehnologiju za daljinsko upravljanje namenjenu novom Defenderu

Land Rover razvija sistem daljinskog upravljanja koji će omogućiti vozačima da kontrolišu i “voze” automobil iako nisu u njemu.

Sistem je dizajniran za off-road upotrebu te će omogućiti vozačima da spolja upravljaju automobilom i tako savladavaju prepreke te prolaze kroz uska mesta preciznije nego kad su za upravljačem u unutrašnjosti vozila.

Jedan od inženjera Stuart Frith je potvrdio da je Defender spreman za takvu tehnologiju koja će biti proširenje njegovog 3D Scout sistema zaduženog za pružanje virtuelne slike automobila s udaljenosti. Biće potreban Activity Key prenosni ključ automobila koji će omogućiti identifikaciju vozača u blizini, kao i kontrolisanje automobila.

Iako novi Defender ima napredne sisteme trakcije, “pametni” softver, bolju preglednost zahvaljujući kamerama i druge senzore, Firth je rekao da nema zamene kada je reč o proveravanju okoline automobila pri savladavanju prepreka koja može parirati čoveku.

“Ako ste u uskom prostoru i sami ste, moći ćete da izađete iz automobila i da sve to sami vidite”, rekao je Frith.

Neki automobili koji mogu da izvede manevre parkiranja pri malim brzinama putem daljinskog upravljanja su već u prodaji. Trenutno je zakon najveći problem jer regulatorna tela žele garancije za bezbednost.

Land Rover razmatra da dozvoli vlasnicima da svoje putovanje prenose uživo pomoću Defenderovog EVA 2.0 sistema i Online Packa.

Izvor: AutoBlog.rs

Danas objavljeno

Kineska kompanija Pony.ai planira pokretanje robotaksi servisa u Kaliforniji

Zeljka

No comment: Patike Ferrari ION F by Puma

Zeljka

Produženi Range Rover Evoque L

Zeljka

Ostavite komentar