Land Rover predstavio Bond izdanje Defendera sa V8 motorom - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Land Rover predstavio Bond izdanje Defendera sa V8 motorom

Britanska automobilska kompanija predstavila je brojčano ograničeno izdanje modela Defender V8 koji ima “ulogu“ u najnovijem filmu o neuništivom britanskom tajnom agentu Džejmsu Bondu.

Inspirisani modelom koji je korišten u novom filmu ‘No Time To Die’ (Nema vremena za umiranje) čija je svjetska premijera zakazana za 8. oktobar, u Land Roveru su za 300 kupaca pripremili poseban Defender V8 na kojem dominira crna boja, prenosi Kliks.

Iza projekta koji je nastao u čast neuništivog britanskog tajnog agenta Džejmsa Bonda stoji Land Roverov odjel SV (Special Vehicles), a Defender koji pokreće 5-litarski benzinski V8 motor postavljen je na crnim 22-inčnim točkovima.

Hyper-rare Land Rover Defender from James Bond's Spectre to fetch half a  million at auction

Potpomognut mehaničkim kompresorom, motor razvija 525 konjskih snaga i raspolaže sa 625 Nm obrtnog momenta koji se na obje osovine distribuira posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača, što je dovoljno da SUV iz mjesta do „stotke“ stiže za nešto više od pet sekundi i razvija 240 km po satu.

Za ekskluzivitet koji sa sobom donosi Defender V8 Bond Edition treba izdvojiti 122.748 eura (verzija 90 s kraćim međuosovinskim rastojanjem), odnosno 125.828 eura za verziju 110 s dužim međuosovinskim rastojanjem.

Klix.ba

Danas objavljeno

Bentley investira 3,4 milijarde dolara u proizvodnju električnih vozila

Vanja A

Prvi čisto električni Lamborghini na scenu stupa 2028. u vidu 2+2 krosovera

Vanja A

Menadžer inženjeringa Apple Car-a napustio kompaniju i prešao u Meta

Vanja A

Ostavite komentar