Land Rover osvježio stari Defender - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Land Rover osvježio stari Defender

Dok strpljivo čekamo novi Defander, Land Rover je pronašao način da udahne novi život u stare verzije svog legendarnog terenca.

Dok strpljivo čekamo novi Defander, Land Rover je pronašao način da udahne novi život u stare verzije svog legendarnog terenca.

Kako prenosi Klix.ba, poboljšanja su namenjena Defenderu 90 i Defenderu 110 koji su se proizvodili od 1994. do 2016. godine.

Oni koji poseduju stari Defender s 2,2 litarskim dizelskim motorom proizvedenim 2012. godine i kasnije mogu dobiti povećanje snage za 39 KS na ukupnih 160 KS, a obrtni moment se povećava na 463 Nm. Time se povećava i maksimalna brzina na 170 km/h što je i više nego dovoljno za ovakvo vozilo.

Za 18-inčne Sawtooth točkove uključujući rezervni je potrebno izdvojiti 2.160 funti, a celi paket poboljšanja košta 16.995 funti.

Paket uključuje moćnije končnice, kao i poboljšanja oslanjanja, ali samo za modele proizvedene od 2007. godine i kasnije. Oslanjanje i paket za poboljšanje upravljanja uključuju kočnice s diskovima inspirisanim onim koje im Defender Works V8, paknama i kočionim kleštima uparenim sa 18-inčnim točkovima, dok su amortizeri, opruge, balans-štange i druge komponente optimizovani.

Da se ne radi o standardnom Defenderu jasno govori unikatna značka na blatobranima, a kupci dobijaju i sertifikat.

Izvor: Klix/Autoblog

Danas objavljeno

Bez straha od mraka: Intelli-Lux LED® svjetla iz Opela

Vanja A

Novi Range Rover stigao u modernijem ruhu, tehnološki napredniji nego ikada ranije

Vanja A

U najavi novo poskupljenje koje bi moglo da pogodi vozače dizelaša

Zeljka

Ostavite komentar