Land Rover Defender V8 - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Land Rover Defender V8

Iz JLR-a (Jaguar Land Rover) je pre nekoliko dana stiglo saopštenje da će u narednih pet godina kupcima ponuditi šest električnih SUV-ova, što se savršeno uklapa u priču o sveopštoj elektrifikaciji, ali to im nije smetalo da publici sada predstave verziju Defendera ispod čijeg prednjeg poklopca se krije benzinski 5,0 litarski V8 motor.

Najsnažniji Defender čija kabina je obložena tamnom kožom i alkantarom nudiće se u kombinaciji s kraćom (90) i dužom (110) karoserijom. Spolja je prepoznatljiv po četvorostrukim završecima izduvnog sistema, plavim kočnim čeljustima na prednjoj osovini i tamnim 22-inčnim aluminijumskim felnama, a njegovo snažno “srce” otkrivaju i oznake na donjem delu vrata.

Gromoglasnih 525 “konja” dovoljno je da britanski terenac iz mesta do “stotke” stiže za nešto više od pet sekundi i razvije 240 km/h. Sa pomenutim performansama stiglo je adekvatno dorađeno oslanjanje, dodatni radni program (Dynamic) i novorazvijeni elektronski aktivni zadnji diferencijal, a prosečna potrošnja goriva je 14,8 litara na 100 kilometara.

Za kraći trovratni Land Rover Defender V8 u Velikoj Britaniji je potrebno izdvojiti 114.500 evra, a za dužu verziju s pet vrata 117.575 evra.

Izvor:Klix.ba/Motor1.com
Foto i video: Land Rover

Danas objavljeno

Da li je ova Honda CR-X oldtajmer iz snova?

Vanja A

Novi problem za evropsku autoindustriju: Nedostatak magnezijuma će izazvati veliku krizu?!

Zeljka

Koji model će biti “best buy” automobil godine?

Zeljka

Ostavite komentar