26. Septembra 2022.

Lancia radi na tri nova modela

Big Portal

Ova priča uključuje spekulativne rendere Lancije Aurelie koje je napravio Jean Francois Hubert/SB-Medien za Carscoops, a koji nisu povezani s Lancijom niti ih je Lancia odobrila.

Spekulativni prikaz prikazuje Aureliu s fastback siluetom crossovera sličnu Peugeotu 408 i Citroenu C5 X. Iako bi otisak i proporcije mogli da izgledaju slično gore pomenutim modelima, Aurelia će imati jedinstvenu karoseriju. Nezavisni umetnik ga je zamislio s manje agresivnim, ali raskošnijim izgledom, unoseći dizajnerske naznake iz prošlih Lancijinih modela, navodi Jutarnji.hr.

Napred, Aurelia dobija osvetljenu rešetku koju je obećao Jean-Pierre Ploué, Lancijin novi šef dizajna, u kombinaciji s LED prednjim svetlima u obliku badema slične onima na konceptu Fulviji iz 2003. Ostale karakteristike uključuju široki usisni otvor na braniku, diskretnu plastiku obloge oko blatobrana i na bočnim pragovima, mišićave branike i, naravno, elegantnu liniju krova.

Unutrašnjost će biti inspirisana kultnim modelima i italijanskim nameštajem, s pločom raspoloženja proizvođača automobila koja prikazuje svetle presvlake i retro uzorke. Izvršni direktor Lancije, Luca Napolitano, otkrio je da oni ciljaju na Mercedes, zato bi trebalo da očekujemo visokokvalitetne materijale i poboljšan kvalitet izrade.

Na tehnološkom planu, kao i svaki moderni premium model, Aurelia će sadržavati sve prednosti iz Stellantisove ponude. Paket će verovatno uključivati ​​najnovija dostignuća u ADAS sistemima do 2026. i sofisticirani infotainment koji je važna prodajna tačka za ovaj segment. Lancia je nedavno najavila svoj budući interfejs pod nazivom “SALA” (Sound, Air, Light, Augmented), koje će omogućiti vozaču da upravlja audio sustavom, ambijentalnim osvetljenjem i kontrolom klime.

Dok su drugi Stellantisovi fastback crossoveri slične veličine bazirani na platformi EMP2, Aurelia će verovatno koristiti noviju STLA Medium arhitekturu. Sudeći prema pozicioniranju marke, postavka šasije će verovatno biti usmerena na udobnost, a ne na sportsko upravljanje.

Prema Stellantisu, STLA Medium nudiće domet do 700 km ako se kombinuje s većim paketom baterija u rasponu između 87-104 kWh. Arhitektura će biti kompatibilna s jednim ili dva elektromotora, koji će proizvoditi između 204 KS (150 kW) i 449 KS (330 kW).

Izvor: Jutarnji.hr

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare