21. Novembra 2021.

Lancia na stranim tržištima od 2024.

Big Portal

To će se promeniti od 2024. godine, a informacija je zvanična, iz samog vrha kompanije.

Direktor Luka Napolitano je potvrdio da će ova marka ponovo prodavati automobile izvan Italije za manje od tri godine. Lancia će predstaviti tri nova modela, uključujući sledeću generaciju Ypsilona sa SUS i baterijskim pogonom, krosover i hečbek. Potvrđeno je da se vraća i Delta, ali ne pre 2026. godine.

Lancia će početi da izvozi automobile u Austriju, Belgiju, Francusku, Nemačku i Španiju od 2024, a od 2025. i u Veliku Britaniju.

Dizajniranje novih automobila nadgledaće Žan-Pjer Plue, a najavljena je “čista italijanska elegancija, sa mekim površinama i visokim kvalitetom”. Novi direktor cilja na kupce prosečne starosti 55 godina, sa najmanje jednim detetom kod kuće. Pored toga, Lancija više neće prodavati samo modele čija su ciljna grupa žene.

Ova marka od 2026. želi da prodaje samo elekrtična vozila, a pokušaće da zahvati kupce marki Tesla, Volvo i Meredes-Benz iz serije EQ. Napolitano veruje da će ljudi koji žele promene i koji su zainteresovani za nove tehnologije biti privučeni novom generacijiom Lancijinih modela.

Izvor: Nacionalnaklasa

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare