Lancia na stranim tržištima od 2024. - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Lancia na stranim tržištima od 2024.

Budućnost Lancie je jedna od stalnih tema od kada je izvršeno spajanje PSA i FCA. Nekada legendarna marka trenutno prodaje samo jedan model i na jednom tržištu – Ypsilon na domaćem italijanskom.

To će se promeniti od 2024. godine, a informacija je zvanična, iz samog vrha kompanije.

Direktor Luka Napolitano je potvrdio da će ova marka ponovo prodavati automobile izvan Italije za manje od tri godine. Lancia će predstaviti tri nova modela, uključujući sledeću generaciju Ypsilona sa SUS i baterijskim pogonom, krosover i hečbek. Potvrđeno je da se vraća i Delta, ali ne pre 2026. godine.

Lancia će početi da izvozi automobile u Austriju, Belgiju, Francusku, Nemačku i Španiju od 2024, a od 2025. i u Veliku Britaniju.

Dizajniranje novih automobila nadgledaće Žan-Pjer Plue, a najavljena je “čista italijanska elegancija, sa mekim površinama i visokim kvalitetom”. Novi direktor cilja na kupce prosečne starosti 55 godina, sa najmanje jednim detetom kod kuće. Pored toga, Lancija više neće prodavati samo modele čija su ciljna grupa žene.

Ova marka od 2026. želi da prodaje samo elekrtična vozila, a pokušaće da zahvati kupce marki Tesla, Volvo i Meredes-Benz iz serije EQ. Napolitano veruje da će ljudi koji žele promene i koji su zainteresovani za nove tehnologije biti privučeni novom generacijiom Lancijinih modela.

Izvor: Nacionalnaklasa

Danas objavljeno

Potvrđeno: Novi Alfin SUV debituje 8. februara

Vanja A

I to se dešava: Kineski proizvođač automobila optužuje europskog za kopiranje

Vanja A

Bugatti priprema nasljednika Chirona koji će zadržati motor s unutrašnjim sagorijevanjem

Vanja A

Ostavite komentar