Lancia Hyena Zagato ide na aukciju - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Lancia Hyena Zagato ide na aukciju

Lancia Hyena by Zagato je ultra retki ručno rađeni coupe baziran na legendarnoj Delti Integrale, a jedan primerak će biti prodat na aukciji u junu.

Unikatni automobil je rezultat rada strastvenog ljubitelja četvorotočkaša Paula Koota koji je predvodnik njegove proizvodnje. Jedan primerak će biti prodat na aukciji koja će se održati krajem juna u Esenu u Nemačkoj.

Na svetu postoje samo 24 primerka modela Lancia Hyena Zagato zbog čega je posedovanje ovog automobila ravno ostvarenju sna. Talentovani radnici Zagata su ručno napravili ovaj coupe od ugljeničnih vlakana pa on predstavlja jedno od njihovih najvećih remek-dela.

Uzimajući u obzir reli pedigre Delta Integrale na kojoj je Hyena bazirana, onda je jasno da je ovaj “paket” spreman da posrami mnoge “ozbiljne” automobile.

Hyena je lakša od Delte Integrale za 190 kg, njena težina iznosi oko 1.040 kg. Takođe, pokreće je tjunirani motor od 250 KS ili opciono 300 KS, tako da je jasno da se radi o automobilu visokih performansi.

Hyena se može pohvaliti kombinacijom svih najboljih strana Delte Integrale i svih prednosti korišćenja ugljeničnih vlakana.

Kao što je već navedeno, proizvedena su svega 24 primerka, a ovo je poslednji što potvrđuje serijski broj 24/24. Takođe, jedini je primerak koji je lakiran u Madras plavu boju.

Hyena je u savršenom stanju, prešla je 14.000 km, a proizvedena je 1993. godine.

Izvor: Klix.ba / Motor1.com

Danas objavljeno

Brabusova zvijer ima tri tone, a 100 km/h postiže za 3,7 sekundi

Zeljka

Voli Porsche, ali nikada neće prodati Daciu Sandero

Zeljka

Zašto brzinomjeri pokazuju lažne maksimalne brzine od 220 ili 260 km/h?

Zeljka

Ostavite komentar