Lamborghinijev četvorosjed imaće električni pogon i dijeliće platformu sa Porscheom Taycan? - BIGportal.ba
Auto-moto Koncepti

Lamborghinijev četvorosjed imaće električni pogon i dijeliće platformu sa Porscheom Taycan?

Glasine da će italijanski proizvođač ponuditi kupcima sportsku limuzinu kruže već više od jedne decenije.

Ipak, za sve to vreme Lamborghini se nije bitno približio realizaciji supersportskog četvoroseda. Umesto njega, lansiran je SUV Urus, koji se pokazao kao veoma uspešan model na tržištu.

Nakon što se Urus pojavio u prodajni salonima, ponovo su aktuelizovane priče o limuzini kao četvrtom modelu u gami Lamborghinija, uz postojeće Huracana i Aventadora. Ali, ovog puta, u igri je potpuno drugačiji pogon od onog koji smo navikli da vidimo u Lamborghini automobilima.

Tako Autocar piše da će umesto atmosferskog 6.5-litarskog V12 motora ili 4.0 twin-turbo V8 agregata četvorosed imati potpuno električni pogon.

Kao osnova bi bila korišćena mehanička platforma J1 na koju su postavljeni električni Porsche Taycan i Audi E-Tron GT.

Iako Lambo sa konfiguracijom sedišta 2+2 još nije dobio zeleno svetlo, šef istarživačko-razvojnog centra kompanije Maurizio Reggiani kaže da bi jedan takav model mogao da se pojavi polovinom sledeće decenije. Do tada bi i tehnologija baterija trebalo da bude unapređena kako bi električni Lamborghini imao autonomiju u vožnji od preko 560 km.

Da bi ovaj automobil ugledao svetlost dana 2025. godine, prema njegovim rečima rad na vozilu bi morao da počne najkasnije 2021.

Autocar navodi da bi dizajn bio inspirisan konceptom Estoque iz 2008, ali bi budući produkcijski model izgledao znatno modernije od, sada veće zastarele dizajnerske studije.

B92

Danas objavljeno

Test: Ford EcoSport 1.0 EcoBoost

Vanja A

Koji proizvođači automobili su u najvećoj meri prilagođeni veganima?

Vanja A

Lada Niva kamper

Vanja A

Ostavite komentar