Lamborghini za "offroad", a nije Urus - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Lamborghini za “offroad”, a nije Urus

Italijanski proizvođač potvrdio dolazak verzije Huracan Sterrato.

Proizvodnja Lamborghinija Huracan se polako bliži kraju. Ali, pre nego što se povuče sa tržišta, Italijani će predstaviti još jednu specijalnu verziju. Reč je o Sterrato reli varijanti, koja će dobro funkcionisati i van asfalta.

Obnovljene verzije tipično sportskih automobila, vezanih uglavnom uz reli izdanja Porschea 911, nedavno su doživele pravu renesansu. Jedan od takvih primera je Lamborghini Huracan Sterrato, koji je upravo zvanično najavljen u vidu kratkog filma:

Video prikazuje novu varijantu u svom pravom elementu. Auto je za sada “kamufliran”, ali se jasno vidi veći razmak od tla ili gume visokog profila – to su na prvi pogled najuočljivije promene koje doprinose potpuno novom karakteru modela.

Tu su i dodatni poklopci lukova točkova i posebna LED rasveta ugrađena između prednjih svetala. Zanimljivo, tu su i krovni nosači, zahvaljujući kojima će se moći, na primer, prevoziti bicikli ili skije.

Nažalost, još ne znamo tehničke detalje. Nezvanično se govori da će Sterrato biti poslednja neelektrifikovana verzija 5.2-litarskog V10. Najverovatnije u verziji sa 640 KS i pogonom na sva četiri točka.

S obzirom na najavu, premijera je, čini se, samo pitanje vremena.

B92.

Danas objavljeno

U Indiji će se proizvoditi EV sa autonomijom od 500 kilometara

Vanja A

Ostao bez svijesti za volanom – automobil ga sam vozio 25 km

Vanja A

Novi smart #1 Brabus kao pionir marke s integralnim pogonom

Vanja A

Ostavite komentar