Lamborghini za četiri godine prodao 16.000 Urusa - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Lamborghini za četiri godine prodao 16.000 Urusa

U Lamborghiniju imaju odličan razlog da obilježe i proslave četvrti rođendan modela Urus, jer je SUV visokih performansi već pronašao put do 16.000 kupaca.

Lamborghini je produkcijsko izdanje modela Urus premijerno predstavio 4. decembra 2017. godine, a s obilježavanjem Urusovog četvrtog rođendana u italijanskoj automobilskoj kompaniji istovremeno zadovoljno trljaju ruke, jer je njihov „SuperSUV“ već kupilo 16.000 kupaca širom svijeta.

Uz činjenicu da Lamborghini u četverogodišnjem periodu nikada prije nije isporučio veću količinu primjeraka bilo kojeg od svojih modela, zanimljivo je da čak 85 posto kupaca Urusa po prvi put kupuje Lamborghinijev automobil, zbog čega se (naravno) mršte tradicionalisti koji čuvene „razjarene bikove“ doživljavaju drugačije.

Kako god, u pripremama za početak proizvodnje Urusa u Lamborghiniju su udvostručili površinu proizvodnih kapaciteta tvornice u Sant’Agata Bologneseu i zaposlili još 700 radnika. Isplatilo im se, jer Urus obara prodajne rekorde i najzaslužniji je za dobit koju Lamborghini ostvaruje posljednjih godina.

Iako još uvijek nije zvanično potvrđeno, Urus bi od naredne godine trebao biti dostupan i u „plug-in“ hibridnoj verziji s kojom se spominje oko 820 konjskih snaga. Za sada ga i dalje pokreće 4-litarski biturbo V8 motor čijih je 650 KS dovoljno za 305 km/h i ubrzanje iz mjesta do „stotke“ za 3,6 sekundi.

Izvor: Klix

Danas objavljeno

Renault, Nissan i Mitsubishi utrostručuju investicije u električne automobile

Vanja A

Priča o prvom električnom automobilu koji se pravio u Grčkoj

Vanja A

Greška u navigaciji poslala vozilo direktno pred voz

Vanja A

Ostavite komentar