Lamborghini sa 1000 KS stiže u Frankfurt - BIGportal.ba
Auto-moto Šuška se šuška

Lamborghini sa 1000 KS stiže u Frankfurt

Mada je trebalo da stigne tek 2020. godine, Italijani su požurili jer su shvatili da aktuelni Lamborghini Aventador sve više zaostaje za konkurentima.

Još uvek nije zvanično potvrđeno da li će se novi model, koji će se predstaviti u septemrbu na salonu automobila u Frankfurtu i dalje zvati Aventador ili će dobiti novo ime, ali sigurno je da se radi o prvim hibridnom modelu u istoriji italijanskog proizvođača.

Atraktivan izgled je zagarantovan LED svetlima preuzetim s koncepta Lamborghini Terzo Millennio iz 2017. godine, niskom siluetom, prednjim staklom koje podseća na kupolu borbenih aviona te visoko uzdignutim blatobranima.

Osim podatka da je reč o hibridnom pogonskom sklopu s okruglo 1000 KS, za sada nema konkretnijih informacija. Ipak, očekuje se da se radi o kombinaciji dobro poznatog atmosferskog benzinca 6.5 V12 sa 800 KS i dva elektromotora.

Maurizio Reggiani, tehnički direktor Lamborghinija, izjavio je da je razlog uvođenja hibridne tehnologije samo jedan – ekološke norme. Takođe je istakao da nije nimalo srećan činjenicom da će budući Lamborghini Aventador imati oko 150 kilograma više od aktuelnog modela, ali i da će samo na struju moći da pređe najmanje 50 kilometara.

Time novi Lamborghini Aventador, odnosno naslednik za sada nepoznatog imena, kreće stopama koje su pre nekoliko godina utabali Ferrari LaFerrari, Porsche 918 Spyder i McLaren P1. Svi fanovi koji će biti nesrećni zbog činjenice da uvodi elektromotore s druge strane mogu da budu zahvalni što se novi Lamborghini Avendator neće okrenuti turbo punjaču, nego ostaje veran atmosferskom benzincu V12, što je garancija monumentalnog zvuka.

Izvor: Autopress/Autoblog.rs

Danas objavljeno

Gordon Murray T.33 – superGT za svakodnevno uživanje u vožnji

Vanja A

Počela proizvodnja Mazde CX-50

Vanja A

Škoda Octavia najčešće kraden automobil u 2021.

Vanja A

Ostavite komentar