5. Oktobra 2021.

Lamborghini restaurirao prototip prvog Countacha VIDEO

Big Portal

Zvanična rekonstrukcija prvog Lamborghini Countacha, LP 500 iz 1971. godine, predstavljena je u italijanskoj vili D’Este na obali jezera Como. Napravili su ga Lamborghinijevi stručnjaci po narudžbi za poznatog i veoma važnog kupca i kolekcionara.

autonet • Lamborghini od nule rekonstruirao prvi prototip Countacha

To je funkcionalna replika prvog prototipa napravljena u potpunosti od nule, na osnovu koje je nastala ikona, danas poznata kao Countach.

Stručnjaci Lamborghinija potrošili su ukupno 25.000 radnih sati kako bi, vođeni nacrtima, fotografijama, zapisnicima sa sastanaka i drugim arhivskim materijalima, napravili savršeno tačnu rekonstrukciju ovog vozila.

Lamborghini na rekonstrukciju legendarnog LP 500 Countacha utrošio 25 000  radnih sati - Novi list

LP 500 je prikazan na sajmu automobila u Ženevi 1971. godine, nakon čega je intenzivno dorađivan i testiran, da bi u potpunosti bio uništen tokom testova sudara 1974. godine.

Sada će ponovo zaživeti u istom obliku. U diviziji Lamborghini Polo Storico kompanije rekonstruisali su svaki deo, od šasije, preko pogonskog sklopa do karoserije, koristeći i neke originalne, 50 godina stare delove.

Čak je i Pirelli učestvovao u projektu, pomažući u rekonstrukciji guma koje su bile na prototipu 1971. godine.

Pirellijeva arhiva je takođe poslužila za precizno određivanje boje koja se tada koristila, pa je i karakteristična žuta boja, nazvana Giallo Fli Speciale, takođe verno reprodukovana nakon detaljne analize, kako u boji tako i u sastavu.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare