Lamborghini restaurirao prototip prvog Countacha VIDEO - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Lamborghini restaurirao prototip prvog Countacha VIDEO

Prije nego što kupci mogu da pogledaju legendarni sportski model, njegov prvi prototip iz 1971. godine, Countach LP 500, biće isporučen kupcu koji je posebno naložio da se za njega napravi tačna replika.

Zvanična rekonstrukcija prvog Lamborghini Countacha, LP 500 iz 1971. godine, predstavljena je u italijanskoj vili D’Este na obali jezera Como. Napravili su ga Lamborghinijevi stručnjaci po narudžbi za poznatog i veoma važnog kupca i kolekcionara.

autonet • Lamborghini od nule rekonstruirao prvi prototip Countacha

To je funkcionalna replika prvog prototipa napravljena u potpunosti od nule, na osnovu koje je nastala ikona, danas poznata kao Countach.

Stručnjaci Lamborghinija potrošili su ukupno 25.000 radnih sati kako bi, vođeni nacrtima, fotografijama, zapisnicima sa sastanaka i drugim arhivskim materijalima, napravili savršeno tačnu rekonstrukciju ovog vozila.

Lamborghini na rekonstrukciju legendarnog LP 500 Countacha utrošio 25 000  radnih sati - Novi list

LP 500 je prikazan na sajmu automobila u Ženevi 1971. godine, nakon čega je intenzivno dorađivan i testiran, da bi u potpunosti bio uništen tokom testova sudara 1974. godine.

Sada će ponovo zaživeti u istom obliku. U diviziji Lamborghini Polo Storico kompanije rekonstruisali su svaki deo, od šasije, preko pogonskog sklopa do karoserije, koristeći i neke originalne, 50 godina stare delove.

Čak je i Pirelli učestvovao u projektu, pomažući u rekonstrukciji guma koje su bile na prototipu 1971. godine.

Pirellijeva arhiva je takođe poslužila za precizno određivanje boje koja se tada koristila, pa je i karakteristična žuta boja, nazvana Giallo Fli Speciale, takođe verno reprodukovana nakon detaljne analize, kako u boji tako i u sastavu.

B92.

Danas objavljeno

Test: Ford EcoSport 1.0 EcoBoost

Vanja A

Koji proizvođači automobili su u najvećoj meri prilagođeni veganima?

Vanja A

Lada Niva kamper

Vanja A

Ostavite komentar