Lamborghini rekao zbogom sajmovima automobila - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Lamborghini rekao zbogom sajmovima automobila

Italijanski proizvođač je objavio da više neće učestvovati na tradicionalnim auto-salonima.

Veliki međunarodni sajmovi automobila sve više gube na značaju, a kriza sa koronavirusom samo je dodatno uticala na ovakav trend u auto-industriji.

I dok su mnogi veliki proizvođači posljednjih godina povremeno preskakali značajne svjetske salone automobila, Lamborghini je prvi koji je odlučio da u budućnosti potpuno odustane od učešća na ovim manifestacijama.

“Odlučili smo da ne učestvujemo na automobilskom sajmovima, jer sve više vjerujemo da je prisan odnos sa kupcima ključan, a današnje automobilske izložbe nisu usklađene sa našom filozofijom”, izjavila je šef marketinga Lamborghinija, Katia Bassi, u intervjuu za Autocar India.

I dok Lamborghini više neće imati štandove na velikim auto-sajmovima, kompanija se ne odriče učešća na nekim drugim automobilskim događajima i ekskluzivnim smotrama, kao što su “Festival brzine” u engleskom Gudvudu ili “Konkurs elegancije” u kalifornijskom Pebl Biču.

Ovi događaji su posljednjih godina postali mini izložbe ekskluzivnih i supersportskih automobila, jer brojne kompanije na njima održavaju svjetske premijere novih modela, koje su ranije uglavnom bile rezervisane za Ženevu, Frankfurt ili Pariz.

Koncept ovakvih i sličnih događaja očigledno više odgovara poslovnoj filozofiji Lamborghinija od masovno posećenih sajmova automobila, kako bi se bolje povezali sa potencijalnim kupcima.

Ova vijest je novi udarac za auto-sajmove koji su uzdrmani krizom zbog koronavirusa, ali i ranijim odlukama proizvođača automobila koji se sve više okreću posebnim događajima i Internetu kako bi lansirali nove modele.

U svjetskom sajamskom kalendaru su se i prije pandemije dogodile neke velike promene, pa je tako Međunarodni sajam automobila u Detroitu, koji se tradicionalno održavao u januaru, prebačen za jun (ali se ove godine nije ni održao zbog epidemije), dok je Frankfurt ostao bez svog čuvenog auto-salona koji se preselio u Minhen.

Podsjećamo, do sada su ove godine zbog koronavirusa već otkazani sajmovi u Ženevi, Pekingu i Njujorku.

(B92)

Danas objavljeno

Kaciga od 20 dolara je mogla da spriječi 1,4 miliona smrtnih slučajeva u posljednjih 12 godina

Vanja A

„Made in Germany“: nova Opel Astra budi emocije

Vanja A

Kako se pravilno čuvaju ljetnje gume

V.R.

Ostavite komentar