25. Februara 2022.

Lamborghini prinuđen da vrati u proizvodnju svoj najskuplji model

Big Portal

U iščekivanju naslednika svog najskupljeg modela, Lamborghini je izradio poslednju seriju Aventadora i okončao proizvodnju ovog supersportskog automobila.

Međutim, sudeći prema najnovijim informacijama, velike su šanse da će se proizvodna linija još jednom pokrenuti kako bi se napravio određen, za sada nepoznat broj Aventadora.

Nedavni požar na brodu Felicity Ace glavni je uzrok ovakvog epiloga. Od gotovo 4.000 u požaru stradalih automobila koncerna Volkswagen, bilo je oko 1.100 vozila marke Porsche, 186 sa amblemom brenda Bentley i nepoznat broj Lamborghinija.

A među njima je i određen broj Aventadora.

Foto: Lamborghini

Šef Lamborghinija u Americi, Andrea Baldi, za Auto News je izjavio kako još ne zna kakve su posledice požara kad je u pitanju Lamborghini.

Pritom su mu jedna od najvećih briga upravo Aventadori. Ako su automobili oštećeni, u Lamborghiniju će morati da procene da li se ta vozila mogu spasiti i obnoviti.

Ako su pak uništeni, velika je verovatnoća da će Lamborghini morati da proizvede nove, zamenske primerke.

“Nadam da su barem neki primerci Aventadora na brodu ostali na bezbednom”, rekao je Baldi.

Foto: Lamborghini

Pretpostavlja se da će kupci uništenih Lamborghinija na svoje primerke morati da sačekaju barem šest meseci.

U svakom slučaju, i ako su automobili sačuvani, isporuka će kasniti, potvrdio je Baldi.

“Obavestićemo naše klijente čim dobijemo potpunu sliku o šteti. Nadamo se najboljem, a spremni smo da se suočimo sa najgorim”, zaključio je Baldi.

Podsećamo, Porsche se 2019. godine našao u sličnoj situaciji kad je blizu obale Francuske potonuo brod Grande America koji je prevozio automobile VW grupacije za Brazil.

Među njima su bila i četiri primerka Porschea 911 GT2 RS koji su potonuli sa brodom. Nemačka kompanija je tada pokrenula proizvodnju i napravila četiri nova primerka kao zamenu za izgubljena vozila.

Međutim, njima je bilo lakše da tako nešto urade jer se radilo o automobilu koji mnoge elemente deli sa standardnom 911-icom. Aventador je ipak poseban model.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare