Lamborghini predstavio specijalne verzije Aventadora i Huracana - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Lamborghini predstavio specijalne verzije Aventadora i Huracana

Kompanija Lamborghini je u Montereyu predstavila specijalne verzije svojih popularnih modela Aventador i Huracan.

Lamborghini je na Sajmu automobila u Ženevi ove godine predstavio snažni Aventador SVJ roadster, ali to nije bila posljednja verzija V12 superautomobila. Sada je u Montereyu predstavljen Aventador SVJ 63 Roadster, a broj 63 predstavlja 1963. godinu koje je Lamborghini osnovan.
Specijani Aventador je rezultat Lamborghinijevog programa personalizacije koji u suštini nudi veliki izbor boja i detalja. SVJ 63 Roadster je dostupan u osam novih kombinacija eksterijera i unutrašnjosti, kao i s oznakama koji identifikuje svaki automobil. To je značajno jer će Lamborghini proizvesti samo 63 primjerka.

Uz ovaj specijalni Aventador je predstavljem i Huracan EVO GT Celebration, koji je takođe itekako poseban. Ime “Celebration” odaje počast uspjesima na stazama na sjevernoameričkom tlu. Huracan je pobijedio na trkama 24 sata Daytone i 12 sati Sebringa dvije sezone u nizu. Automobil je zelene boje sa nizom specijalnih detalja. Pokreće ga isti V10 motor iz trkaćeg automobila i dostupan je samo u Sjevernoj Americi.

Danas objavljeno

Honda NSX iz 1992. s gotovo 650.000 pređenih kilometara

Vanja A

Tesla oduvao prethodni rekord na planu profita uprkos brojnim preprekama

Vanja A

Japan prvi u svijetu uvodi vazdušni taksi nulte emisije od 2025.

Vanja A

Ostavite komentar