18. Augusta 2019.

Lamborghini predstavio specijalne verzije Aventadora i Huracana

Big Portal
Lamborghini je na Sajmu automobila u Ženevi ove godine predstavio snažni Aventador SVJ roadster, ali to nije bila posljednja verzija V12 superautomobila. Sada je u Montereyu predstavljen Aventador SVJ 63 Roadster, a broj 63 predstavlja 1963. godinu koje je Lamborghini osnovan.
Specijani Aventador je rezultat Lamborghinijevog programa personalizacije koji u suštini nudi veliki izbor boja i detalja. SVJ 63 Roadster je dostupan u osam novih kombinacija eksterijera i unutrašnjosti, kao i s oznakama koji identifikuje svaki automobil. To je značajno jer će Lamborghini proizvesti samo 63 primjerka.

Uz ovaj specijalni Aventador je predstavljem i Huracan EVO GT Celebration, koji je takođe itekako poseban. Ime “Celebration” odaje počast uspjesima na stazama na sjevernoameričkom tlu. Huracan je pobijedio na trkama 24 sata Daytone i 12 sati Sebringa dvije sezone u nizu. Automobil je zelene boje sa nizom specijalnih detalja. Pokreće ga isti V10 motor iz trkaćeg automobila i dostupan je samo u Sjevernoj Americi.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare