Lamborghini najavio promociju novog vozila za 8. jul - BIGportal.ba
Auto-moto Noviteti

Lamborghini najavio promociju novog vozila za 8. jul

Iz Lamborghinija je stigla najava da će 8. jula održati premijeru novog vozila, ali u kratkoj vijesti se ne navodi o čemu je tačno riječ.

Ipak, pojedini mediji spekulišu da je u pitanju nova verzija modela Sian što bi značilo Sian Roadster (ili Spyder) o čemu se nedavno več pričalo. U nekim medijima se takođe navodi da je Sian Roadster već unaprijed rasprodat.

Lamborghini je Sian u Coupe izdanju predstavio na prošlogodišnjem sajmu u Frankfurtu, pri čemu je najavljena proizvodnja serije od samo 63 primjerka.

Sian inače ima elektrifikovani pogonski sistem, sa kombinacijom 6,5 litarskog V12 benzinca i 48V mild hybrid sistema sa elektromotorom od 34KS, uz pogon na sva četiri točka i 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom. Kombinovana snaga iznosi 602 kW/819KS što ovaj model čini i najsnažnijim serijskim Lamborghinijem do sada. Sian od 0 do 100 km/h ubrzava za 2,8 sekundi i postiže el. ograničenu najveću brzinu od 350 km/h.

Kako stvari sada stoje, i Sian Roadster će biti napravljen u ograničenoj seriji (možda u manjem broju nego Sian Coupe), dok će njegova cijena biti veća od 2 miliona evra koliko je koštao Sian Coupe (i to bez poreza).

Ipak, ostaje da se vidi da šta je to Lamborghini pripremio za 8. jul.

(Autoblog.rs)

Danas objavljeno

Najbrži ikada: BMW M5 CS – do stotke za 3 sekunde

Zeljka

U Srpskoj 60 odsto vozila starija od 15 godina

D

Jesu li električna vozila jeftinija za održavanje od dizelaša i benzinaca?

D

Ostavite komentar