29. Oktobra 2019.

Lamborghini Miura na aukciji prodat za 1,5 miliona dolara

Big Portal

Aukcijska kuća Sotheby's veruje da je ovo jedan od poslednjih preostalih primeraka koji se još uvek nalazi u potpuno izvornom stanju, što pomaže da se objasni zašto je konačna prodajna cena premašila procenu pre licitacije od 1,2 do 1,4 miliona dolara. Ovaj unikatni automobil je izazvao ozbiljnu borbu među kolekcionarima.

“Novi vlasnik je iskoristio priliku koja se pruža jednom u životu da nabavi ‘vremensku kapsulu’ Lamborghini Miura P400 S, na kojoj je poslednji put nešto menjano još 1974. godine. Lamborghini Miura se dobro prodao zahvaljujući svojoj ekskluzivnosti i retkosti, a ponosni smo što smo bili domaćini aukciji”, saopšteno je iz aukcijske kuće Sotheby's.

Interesantno je da je ovaj automobil nedavno izbačen iz skladišta gde je bio smešten s nekim stvarima koje su davno prestale da se koriste poput starog alata i nekih automobilskih delova.

Iz kuće Sotheby's kažu da se radi o neverovatnom automobilu koji ima istoriju koja se može pratiti sve do izvornog vlasnika. Taj srećni pojedinac je bio izvršni direktor kompanije Walter Becker iz Nurnberga u Nemačkoj, koji je postao registrovani vlasnik 1971. godine, iako je Miuru zadržao samo tri godine.

“U vlasništvu bogatog socijaliste ovaj automobil je ostao sve do 1974. godine kada ga je prodao Hans-Peteru Weberu, koji je zajedno s bratom bio amaterski vozač i koji se tokom 60-ih i 70-ih redovno takmičio u Porscheu 911”, objavila je aukcijska kompanija. Naime, 1974. godine braća su želela da kupe vrhunski superautomobil tog perioda i krenuli su u pronalaženje Miure. Nalazeći “Giallo Flay” žutu Miuru P400 S u Nurnbergu, odmah su kupili taj automobil od ekscentričnog Beckera, koji je imao veliku kolekciju automobila.

Kako je prethodno opisano, Weber je automobil uvek držao u netaknutom stanju tokom svog vlasništva, a koristio je Miuru samo za posebne prilike. Hans-Peter Weber je zadržao automobil sve do svoje smrti 2015. godine, a tada se veruje da je Miura bila još uvek u voznom stanju.

Od tada je vozilo smešteno u skladištu njegovog prijatelja u Nemačkoj, gde je ostalo netaknuto poslednje četiri godine, a brojač kilometara je pokazivao svega 29.020 kilometara sve do trenutka aukcije, piše Daily Mail.

Izvor: Klix

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare