21. Septembra 2022.

Lamborghini LMDh – novi detalji

Big Portal

Mada je planirano da prvi LMDh automobili uđu u takmičenje 2023. godine, Lamborghini ne planira da izađe na stazu do 2024. godine. Lamborghini planira da se takmiči i u WEC i IMSA serijama, uključujući Le Man, 24 sata Dejtone i 12 sati Sebringa.

Automobil LMDh će biti Lamborghinijev fabrički prototip sportskog trkačkog automobila i biće vođen zajedno sa GT programima i Super Trofeo serijom.

Jedna stvar koja je privukla Lamborghini u LMDh je zahtev za hibridnim pogonima, koji je u skladu sa planovima proizvođača automobila za drumske automobile.

Motor će biti osmocilindrični, twin-turbo koji je razvilo odeljenje za moto sport kompanije, Squadra Corse. Radiće zajedno sa hibridnim kompletom ERS, u skladu sa propisima. Elektromotor će razviti Bosch Motorsport, dok sedmostepeni menjač P1359 razvija Xtrac.

Prema FIA propisima, agregat će biti ograničen na 500 kW/680KS, automobil na minimalnu težinu od 1030 kg, a maksimalna brzina će biti 340 km/h.

Elemente od ugljeničnih vlakana će proizvoditi u Italiji HP Composites, sa kojim Lamborghini već dugo radi na Super Trofeo i GT3 platformama, piše Autoblog.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare