24. Juna 2022.

Lamborghini će zadržati svoj “svemirski” dizajn uprkos elektrifikaciji

Big Portal

Ono što važi za skoro sve proizvođače automobila, važi i za Lamborghini – elektrifikacija sopstvene game ne može se zaobići. Ali da li će i kako ovaj “napredak” uticati na prepoznatljiv sportski dizajn?

Italijanski proizvođač supersportskih automobila će verovatno pre ili kasnije u svoj portfolio dodati vozila sa električnim motorima i baterijama.

“Ali to ne znači da se dizajnerski jezik menja”, rekao je menadžer za dizajn, Slovenac Mitja Borkert.

Obraćajući se novinarima na sajmu automobila Milan Monza Motor Show, Borkert je rekao da će Lamborghini nastaviti da stvara automobile sa “emocionalnim performansama”.

“Uvek će izgledati kao svemirski brodovi, uvek će biti inspirativni, uvek će biti automobila koji će, bez obzira na njihovu tehnologiju, imati zvuk i emociju koja vas dirne”, rekao je Borkert.

Zato je za očekivati da će budući električni Lamborghini nastaviti sa “svemirskim” dizajnom, poput modela Sian FKP 37.

Ovaj superautomobil iz strogo ograničenog izdanja inspirisan je studijom Terzo Millennio iz 2017. i takođe je bio izložen na ovoj manifestaciji.

Elektrifikovani hiperautomobil koristi superkondenzatore, mrežni napon od 48 V i elektromotor od 34 KS u kombinaciji sa atmosferskim V12 za ukupnu snagu od 819 “konja”.

Lamborghini budućnosti će se oslanjati na konvencionalniji hibridni pogon.

Proizvođač, koji uspešno posluje pod okriljem Volkswagen grupe, ove godine želi da lansira svoje poslednje automobile koji će imati isključivo SUS pogon.

Potpuna hibridizacija game trebalo bi da se dogodi do 2024, a prvi potpuno električni automobil sa amblemom bika na “nosu” planiran je za 2028.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare