Lamborghini će ipak ograničiti proizvodnju da bi zadržao ekskluzivnost - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Lamborghini će ipak ograničiti proizvodnju da bi zadržao ekskluzivnost

U italijanskom proizvođaču očekuju da će u 2019. kupcima isporučiti preko 8.000 vozila, što je značajno više u odnosu na 2018. godinu kada je prodato 5.750 jedinica.

U italijanskom proizvođaču očekuju da će u 2019. kupcima isporučiti preko 8.000 vozila, što je značajno više u odnosu na 2018. godinu kada je prodato 5.750 jedinica.

Lamborghini je dobio ono što je želeo i očekivao kada je lansirao treći model, SUV Urus – prodaja je u prvoj polovni godine gotovo udvostručena u odnosu na isti period 2018. U prvih šest meseci ove godine isporučeno je 4.553 automobila, pa prvi čovek italijanskog proizvođača, Stefano Domenikali, sa pravom očekuje da na kraju 2019. prodaja nadmaši 8.000 jedinica.

Iako je za Lamborghini značajno da poveća prodaju na godišnjem nivou, Domenikali ipak ne želi da taj rast bude nekontrolisan, već smatra da u jednom trenutku treba ograničiti proizvodnju kako bi brend očuvao oreol egzotične automobilske marke. Godišnja proizvodnja će biti limitirana čak i ako to znači da će Lambo izgubiti potencijalne nove kupce kada tražnja bude premašila 10.000 jedinica na godišnjem nivou.

Broj od 10.000 automobila figurura kao maksimum koji bi Lamborghini u jednom trenutku, u ne tako dalekoj budućnosti, trebalo da proizvodi tokom kalendarske godine. Domenikali očekuje da će se to dogoditi tek kada kompanija izbaci na tržište četvrti model u gami, o kome se i dalje samo spekuliše.

Prema najavama iz marta ove godine, četvrti Lamborghini – pored modela Huracan, Aventador i Urus, mogao bi da bude grand turer sa koncepcijom sedišta 2+2. Ipak, Domenikali je tada naglasio da na novi model još uvek ne treba računati jer Lamborghini trenutno nije dovoljno snažan i stabilan za ulaganje u četvrti automobil.

Danas objavljeno

Kako se pravilno čuvaju ljetnje gume

V.R.

Lamborghini za četiri godine prodao 16.000 Urusa

V.R.

Mališani će se obradovati: Tesla predstavio električni Cyberquad za djecu

V.R.

Ostavite komentar