29. Oktobra 2021.

Lamborghini Aventador spreman da se pokloni publici

Big Portal


Tako je Lamborghini Aventador i zvanično došao do kraja karijere, iako proizvodnja još nije zaustavljena. Međutim, uprava brenda je istakla da više nije moguće naručiti novi primjerak Aventadora i da je to u suštini veliko finale dugog tržišnog ciklusa spomenutog modela.

As Lamborghinija se na veličanstven način oprostio od scene, sa izdanjem Ultimae predstavljenim u julu ove godine. Tada je najavljeno da će biti proizvedeno 350 kupea i 250 kabrioleta. Od jula, ovi automobili su rasprodati, čime je stavljena tačka na priču o Aventadoru.

Koliko je ovaj as sa V12 motorom bio veliki uspjeh za italijanskog proizvođača govori podatak da je na tržištu uspio izdržati deset godina, te da je dostigao više od 10.000 prodatih vozila. Štaviše, sam Aventador je postigao bolji komercijalni rezultat od svih ostalih Lamborghini V12 modela u istoriji – kumulativno su imali nešto više od 7.000 registracija.

Ali “ljuti bik” se ne oprašta od V12 motora sa Aventadorom. Već je najavljeno da će ovaj pogonski agregat opstati i biti u upotrebi kod svog nasljednika, ali da će tada funkcionirati kao dio hibridnog pogonskog sklopa. Hibridni superautomobil bi trebao stići 2023/2024. godine, prenosi AutoRepublika

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare