Lakše do registracije: Umjesto preduzetnika, Grad će sakupljati dokumentaciju - BIGportal.ba
Banja Luka

Lakše do registracije: Umjesto preduzetnika, Grad će sakupljati dokumentaciju

U cilju da se preduzetnicima olakša registracija, gradsko Odjeljenje za privredu će ubuduće umjesto njih pribavljati određena dokumenta kod Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, potrebna za ovu proceduru.

Ovo je omogućeno sporazumumom između Grad Banja Luka i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, a kojim se uređuje način elektronske razmjene podataka putem veb servisa u cilju realizacije projekta “E-registracija poslovnih subjekata”.

Prema tome, ubuduće fizička lica koja podnose zahtjev za registraciju samostalnog preduzetnika, uz zahtjev neće morati dostavljati uvjerenje da im nije izrečena mjera zabrane obavljanja djelatnosti koju registruju, kao ni uvjerenje da nemaju neplaćenih novčanih kazni, troškova prinudne naplate i troškova postupka za učinjeni prekršaj iz oblasti ekonomskog i finansijskog poslovanja, nego će to za njih službenim putem zatražiti Odjeljenje za privredu.

Za ova uvjerenja, budući preduzetnici ranije su plaćali određene takse, dok od sada po ovom novom sistemu – neće imati tih troškova što je, takođe, olakšica za njih.

Danas objavljeno

Banjaluka: Legalizuju se objekti izgrađeni do 2003. godine

M.

Planirana isključenja el.energije za 30.06.2022. godine

Vanja A

Stanivuković: Grad spreman da preuzme subvencije prevoza za jul i avgust

M.

Ostavite komentar