Lajović: Spontana podrška Đokoviću, zastava od navijača - BIGportal.ba
Sport Tenis

Lajović: Spontana podrška Đokoviću, zastava od navijača

Srpski teniser Dušan Lajović izjavio je da je zastavu podrške Novaku Đokoviću dobio od navijača i da je izuzetno zadovoljan reakcijama.

Lajović se sa zastavom fotografisao neposredno nakon što je Đokoviću uskraćena viza i deportovan je za Srbiju.

Na zastavi je pisalo: “Sviđalo vam se ili ne, Đoković je najveći svih vremena”.

“Gest je bio spontan, ljudi u publici su držali tu zastavu i predali su mi je na kraju meča. Posle pobede bilo je i višše vremena za slavlje. U svakom slučaju bilo je pozitivno”, rekao je Lajović.

On je eliminisan u drugom kolu AO od Karlosa Alkarasa sa 6:2, 6:1, 7:5.

“Trebalo mi je dva seta da se snađem, potrošio sam previše vremena i energije i to je tako rezultiralo u prva dva seta. Žao mi je što nisam treći set uspeo da dobijem ali sad je gotovo, šta da se radi”
, rekao je Lajović.

On je prokomentarisao igru 18-godišnjeg Alkarasa.

“Svetla budućnost je pred njim. Veoma je kvalitetan igrač. Svuda je po terenu, igra jako brzo, dobro se kreće. Zna i da napada, izlazi na mrežu i menja pravac i ritam. Mislim da može biti opasan na svim podlogama”.

Dušan Lajović je eliminisan sa Australijan opena, ali nije potpuno razočaran.

Žali zbog slabe igre u drugom kolu protiv Karlosa Alkarasa, ali očekuje bolju sezonu od prethodne.

Lajović nije imao najbolju sezonu 2021, zabeležio je 18 pobeda uz 28 poraza, bez titula i nekih posebno istaknutih rezultata.

Naš teniser je objasnio pad koji mu se dogodio nakon solidne 2019.

“Pre nego što je sve ovo krenulo sa koronom bio sam u veoma dobroj formi. Nažalost, desila se pandemija što niko nije mogao da predvidi. Bio sam u dobroj poziciji povratkom na tur, ali zbog svega što se dešavalo nisam mogao da igram tenis na isti način. Bio sam i u konfliktu sa samim sobom u nekim situacijama. Igramo tenis, bavimo se sportom dok je dosta patnje u celom svetu pa mi je bilo teško u tim periodima. Nije bilo usklađeno”, objasnio je Lajović.

Lajović očekuje bolju situaciju u narednom periodu.

“Poslednjih nekoliko meseci se vraća u normalu i svet i situacija i nadam se da idemo u tom boljem pravcu. Pa sam počeo malo bolje da igram sredinom prošle sezone kada su i turniri krenuli normalnije da se igraju. Ceo taj proces je uticao na ono što se dešavalo. Takođe sam igrao od US opena do posle Australijan opena sa crevom. Promenio sam žicu, vratio se na staro kako sam igrao i to su neke promene koje sam pokušavao i zbog nekih manjih pritisaka na ruku i rame jer sam u prošlosti imao problema i da pokušam da unapredim igru ali jednostavno nij funkcionisalo. Sada sam prošli meč odigrao dobro, danas loše, ali ako bih uporedio od US opena Antverpen, Beč i Pariz, gde sam krenuo bolje da igram i sada AO, mislim da je to put koji će me vratiti tamo gde sam bio”.

Srpski teniser posebno naglašava poboljšanje mentalnog stava.

“Nijednog trenutka nisam prestao da radim, da treniram. Na neki način najbitnije je ostati tu, biti disciplinovan i vredan, da ne gubiš želju i motivaciju za radim kada ne ide dobro. Nekad je to teško odraditi, ali uspeli smo da se vratimo u mentalitet gde verujem da će biti bolje. Tek je početak, verujem da sve može da se okrene. Ali imam dosta bodova da branim što je otežavajuća okolnost. ali svake godine se brane tako da šta god bude sa poenima biće, bitno je da sam u mentalitetu gde sam spreman da prihvatim sve što se dešava na terenu i van njega i da će me taj mentalitet vratiti tamo gde sam bio i gde želim da idem
“, kaže Lajović.

Lajović ostaje na AO gde će igrati dubl sa Ivanom Sabanovim u četvrtak ujutru.

Danas objavljeno

Medvedev lako protiv Kecmanovića

Zeljka

Spušta se zavjesa: Kome ide trofej Lige šampiona?

Zeljka

Ozvaničeno zbogom Romanu Abramoviču

Zeljka

Ostavite komentar