Lajović: Bio sam navučen na lijekove - BIGportal.ba
Sport Tenis

Lajović: Bio sam navučen na lijekove

Srpski teniser Dušan Lajović govorio je o svom problemu sa tabletama i napomenuo da je prvi put posle tri godine “čist”.

Dušan Lajović igra verovatno i najbolji tenis u svom životu, on je prvo pomogao Srbiji da osvoji ATP Kup da bi se po prvi put u karijeri plasirao u 3. kolo Australija Opena.

U intervjuu za “atptour” govorio je o velikim bolovima koje je imao i da je u prethodne tri godie faktički bio navučen na lekove.

Još 2017. godine je zbog problema sa leđima počeo sa dozom od 150 miligrama diklofenaka, a kaže da su godinu dana kasnije bolovi u ramenu i laktu bili pojačani, pa je lekove protiv bolova pio svakog dana, jedan posle doručka i drugi posle večere – oba od 75 miligrama.

Pošto te stvari znaju negativno da utiču na jteru, Lajović je redovno vadio krv i testirao se kako bi bio siguran da je s njim sve u redu.

“Mentalno je to izuzetno teško, zamislite da svakog dana morate da pijete određene lekove kako biste funkcionisali”, poručio je Lajović.

I sam priznaje da je imao veliku želju da prestane da konzumira diklofenak, ali kaže da je mislio da je to jednostavno način života profesionalnog sportiste, sve do novembra 2019. godine kada je prestao da koristi lekove protiv bolova.

Lajović od tada igra neuporedivo bolje, čak najbolje u svojoj karijeri.

“Ne koristim lekove po prvi put posle tri godine. Ovo je veliki uspeh za mene i voleo bih da tako i ostane. Imao sam ranije velikih problema sa ramenom, ali nikada u toj meri kao posle operacije i stvarno ne znam zašto. Jednostavno sam rekao sebi, ovako više ne može! Jer sam se osećao veoma loše zbog velikog broja otrovnih pilula u svom telu”, iskren je bio Lajović.

Dušan Lajović će prvi izaći na teren u noći između četvrtka i petka i to oko 1 čas posle ponoći, kada će se sastati sa Argentincem Dijegom Švarcmanom.

Danas objavljeno

Australijanac opet brani Novaka: “Opasni” Srbinator Đoković

Zeljka

Srpkinja uputila opomenu Cicipasu: Nisam očekivao

Zeljka

Medvedev rutinski, Cicipas se mučio, Fricu drama, Amerikanac najveća senzacija

Zeljka

Ostavite komentar