Lajen: Prvi vakcinisani u Evropi prije kraja godine - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Lajen: Prvi vakcinisani u Evropi prije kraja godine

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen najavljuje da će prvi građani Evrope biti vakcinisani protiv Kovid-19 već prije kraja decembra ove godine.

Lajen je u svom govoru pred Evropskim parlamentom upozorila da i pored “svjetla na kraju tunela” ne smije biti brzog popuštanja mjera uvedenih protiv širenja virusa.

“Situacija sa pandemijom i dalje ozbiljna. Sa skoro 3.000 smrtnih slučajeva dnevno, KOVID-19 je bio uzrok smrti broj 1 u EU prošle nedjelje. Bolnice su i dalje pod pritiskom, znam da vlasnici radnji, barmeni i konobari žele ukidanje ograničenja, ali ne smijemo ponavljati iste greške. Prebrzo i previše opuštanje rizikuje treći talas poslije Božića”, poručila je fon der Lajen.

Ursula fon der Lajen naglašava da će ovaj Božić u EU biti drugačiji i tiši, ali da ima i dobrih vijesti.

“Evropska komisija je do sada osigurala ugovore sa šest kompanija. Prvi evropski građani mogli bi se već vakcinisati prije kraja decembra. Napokon je svijetlo na kraju tunela”, kaže fon der Lajen.

Ona je pozvala zemlje članice da odmah pripreme logistiku za raspoređivanje miliona doza vakcina što podrazumijeva milione špriceva, hladna skladišta, organizaciju centara za vakcinaciju i obuku osoblja.

Danas objavljeno

Bajden uz suze položio zakletvu i zvanično postao 46. predsjednik Amerike

D

Bajden stigao u Kapitol, sve spremno za inauguraciju

D

I Pens ostavio pismo svojoj nasljednici

D

Ostavite komentar