Lajdon napao svoje Pistolse: "Ostavite kraljicu na miru" - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Lajdon napao svoje Pistolse: “Ostavite kraljicu na miru”

Džon Lajdon je izneo još jedan oštar stav prema svom bivšem bendu Seks Pistols, optužujući ih da su pokušali da “unovče” smrt kraljice Elizabete Druge.

Međutim, njegova iznenađujuća izjava je potpuno zbunila Seks Pistolse jer tvrde da nemaju pojma na šta bi Lajdon mogao da misli kada je to rekao.

Tenzije koje tinjaju između Lajdona (66) i njegovih bivših kolega iz benda su nedavno proključale oko re-izdanja “PISTOL”-a.

Lajdon je 2021. izgubio tužbu protiv bivših kolega iz benda u vezi sa korišćenjem njihove muzike u programu Dizni Plus.

Pevač je tvrdio da nije ispoštovan ugovor iz 1988. koji su potpisali on i njegovi kolege Džons i Kuk o licenciranju muzike.

Sada je ponovo razbuktao svađu iznošenjem nejasnih tvrdnji da preostali članovi Seks Pistolsa, poznati po hitu “God Save The Queen”, pokušavaju da iskoriste smrt kraljice.

Monarhinja je umrla 8. septembra u 96. godini i u toku su pripreme za njenu državnu sahranu u ponedeljak. Ožalošćeni iz celog sveta pohrlili su u London ove nedelje gde ona trenutno leži u Vestminster holu.

Navodeći svoje tužbe protiv svog bivšeg benda, izjava Lajdona je podeljena na Tviteru u četvrtak, koja glasi: “Džon Lajdon želi da se distancira od bilo kakve aktivnosti Seks Pistolsa koja ima za cilj da zaradi na smrti kraljice Elizabete II. Muzičari u bendu i njihov menadžment odobrili su brojne zahteve protiv Džonove želje na osnovu sporazuma većine suda. Prema Džonovom mišljenju, trenutak za odobravanje bilo kakvih zahteva Seks Pistolsa za komercijalnu dobit u vezi sa “God Save The Queen” posebno je neukusan i izražava nepoštovanje prema kraljici i njenoj porodici u ovom trenutku.”

Dodaje se: “Džon je napisao stihove za ovu istorijsku pesmu, i iako nikada nije podržavao monarhiju, on smatra da porodica zaslužuje poštovanje u ovom teškom trenutku, kao što bi se očekivalo od svake druge osobe ili porodice kada im je neko blizak je preminuo”.

Međutim, tvrdnje su potpuno začudile tim Seks Pistolsa jer je portparol benda rekao za Pičfork: “Ne možemo da razumemo na šta bi on mislio. Osim nekoliko zahteva za korišćenje slika ili zvuka u novinskim izveštajima o kraljici i njenom uticaju na kulturu, ne postoji ništa u vezi sa promocijom ili izdavanjem “God Save The Queen” na bilo koji način.’

Seks Pistols su objavili “God Save The Queen” 1977. tokom Srebrnog jubileja kraljice Elizabete II, i pesma je izazvala velike kritike.

Pesma je sadržala narušenu sliku kraljice na naslovnoj strani i tekstove kao što su: “Bože sačuvaj kraljicu/ Ona nije ljudsko biće” i “Naša figura nije onakva kakva izgleda”.

Bi-Bi-Si je zbog toga zabranio pesmu, a korporacija ju je opisala kao primer “grubo lošeg ukusa”, ali to nije sprečilo da se numera popne na drugo mesto muzičkih top-lista.

Danas objavljeno

Glumica iz “Čuvara plaže” oduzima dah izgledom

Vanja A

Sting je 30 godina u braku s ovom glumicom, mnogi nisu odobravali njihovu vezu

V.R.

Devet godina krio majčinu smrt da bi podizao njenu penziju

V.R.

Ostavite komentar