9. Septembra 2022.

Lajčak i savjetnici Šolca i Makrona razgovarali sa Kurtijem, večeras sa Vučićem

Big Portal

Miroslav Lajčak je medijima, nakon dvoiposatnog sastanka, rekao da ne može da iznosi više detalja, jer će danas razgovarati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu.

“Razgovarali smo o dijalogu i o tome kako da pomerimo proces. To je bila iscrpna i važna diskusija i verujem da razumete da ne možemo da iznosimo detalje, jer ćemo danas iste razgovore imati i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem”, rekao je Lajčak.

Susretom u Prištini Lajčak, Jens Pletner i Emanuel Bon završili su jedan deo svoje današnje misije, a drugi deo očekuje ih u Beogradu.

Šolc i Makron nedavno su imenovali svoje savetnike Pletnera i Bona da pruže direktnu podršku Lajčaku u dijalogu Beograda i Prištine.

“Nedavne tenzije su pokazale da su konstruktivni koraci napred hitno potrebni, kako na praktičnom, tako i na političkom nivou. Stoga smo zadužili naše savetnike za spoljnu i bezbednosnu politiku, Jensa Pletnera i Emanuela Bona, da pruže direktnu podršku Miroslavu Lajčaku u njegovim zalaganjima. Predlažemo da naši savetnici, zajedno sa Miroslavom Lajčakom, posete Kosovo i Srbiju, kako bi istražili mogućnosti da se proces brzo pokrene napred”, naveli su Mokron i Šolc, u zajedničkom pismu Vučiću i Kurtiju 4. septembra.

RTS.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare