Sastojci:
- 250 g pirinča
- 200 g belog pilećeg mesa
- 2 tikvice
- maslinovo ulje
- 20 g maslaca
- 2 struka mladog luka
- 3 čena belog luka
- kocka pileće supe
- 50 ml belog vina
- 40 g parmezana
- so, biber,
- veza peršuna
Priprema:
- Očistite tikvice i narežite ih na kocke. Mladi luk iseckajte na kolutiće, a ne bacajte ni zeleni deo.
- U zagrejanom tiganju na maslinovom ulju propržite mladi luk, dodajte belo pileće meso isečeno na kocke i dinstajte 10 minuta.
- Dodajte tikvice, izgnječen beli luk, pa dinstajte još pet minuta.
- Ubacite pirinač, propržite, zatim dodajte pileću kocku, so, biber i oko litar vode.
- Kuvajte u poklopljenoj šerpi 15 minuta, dodajte belo vino, peršun i krčkajte još nekoliko minuta.
- Kad je pirinač omekšao, ubacite maslac da se rastopi i narendan parmezan.