14. Juna 2022.

Lagana salata sa piletinom

Big Portal

Krckanje celera u ovakvoj vrsti salata je ono što im daje dodatnu magiju. Najbolje je pojesti salatu u roku od 24 sata, pa ako je ne jedeš odmah, ostavi je u frižider i imaš spreman odličan obrok za kasnije.

Foto: Instagram/howtofoodprep

Sastojci (za 6 osoba):

  • 650 grama kuhanih pilećih prsa
  • 6 tvrdo kuhanih jaja
  • ½ šoljice fino isjeckanog celera
  • ¼ glavice crvenog luka
  • 2 manja avokada
  • 1 čaša grčkog jogurta
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašika senfa
  • 1 kašičica jabukovog sirćeta
  • Morska so i svježe mljeveni crni biber

Postupak:

U maloj posudi umutiti jogurt sa uljem, senfom, sirćetom, morskom soli i biberom po ukusu.

U veliku posudu dodati piletinu isjeckanu na kockice, isjeckan avokado, celer, luk i jaja. Preliti prelivom i lagano promiješati.

Foto: Instagram/howtofoodprep

Začiniti morskom solju i svježe mljevenim crnim biberom po ukusu.

Uživaj u ovoj laganoj salati, prijatno!

Izvor: Instagram/howtofoodprep

Ultra.ba

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare