Lada nastavlja proizvodnju – oprema kao prije 40 godina - BIGportal.ba
Auto-moto Ostalo

Lada nastavlja proizvodnju – oprema kao prije 40 godina

Ovi automobili će se nuditi bez ABS-a, ERA-GLONASS hitnih poziva, vazdušnih jastuka, u početnim verzijama bez električnih prozora i servo upravljača.

Renault se, kao većinski vlasnik, povukao iz AvtoVAZ-a zbog ruskog napada na Ukrajinu.

Otišli ​​su i mnogi dobavljači delova, pa se kompanija koja proizvodi Ladu u Rusiji našla u teškoj situaciji. Zbog sankcija je teško doći do komponenti, a mora se voziti.

Prvi model AvtoVAZ-a, koji će posle dužeg odlaganja biti pušten u proizvodnju, biće Lada Granta u pojednostavljenoj verziji. Dolazak u izložbene salone očekuje se u drugoj polovini juna.

Prema rečima jednog od dilera, predsednika uprave BN-Motorsa, Alekseja Podshekoldina, još uvek nema tačnih informacija o konfiguracijama, ali najave već postoje.

Najverovatnije će ovi automobili biti u ponudi bez ABS-a, ERA-GLONASS hitnih poziva, vazdušnih jastuka i električnih prozora… Prema njegovim rečima, kupcima će biti ponuđene dve konfiguracije.

U najjednostavnijoj verziji neće biti ništa što je Podshchekoldin već pomenuo, au bogatijoj verziji biće dodati električni prozori i električni servo upravljač.

Obe konfiguracije će biti sa motorom koji ne ispunjava ni Euro 5 standarde. Motor je 1,6-litarski sa 90 KS. Cena vozila trenutno nije poznata, ali će verovatno biti oko 8.600 evra.

Dakle, sa cenom i opremom, vraćamo se u neka davna vremena…

Danas objavljeno

Tesla otpušta 200 radnika zaduženih za razvoj Autopilota

Vanja A

Istraživanje: Kvalitet novih vozila opao na najniži nivo ikada

Vanja A

Hyundai Motor otkriva dizajn potpuno električnog IONIQ 6,

Vanja A

Ostavite komentar