Kventin Tarantino sprema novu knjigu za kraj ove godine - BIGportal.ba
Magazin Showbiz

Kventin Tarantino sprema novu knjigu za kraj ove godine

Američki režiser i oskarovac Kventin Tarantino izdao je prošle godine, u leto, roman inspirisan svojim poglednjim filmom “Bilo jednom u Holivudu”, a sada sprema i novu knjigu Cinema Speculation (filmska nagađanja) o filmovima na kojima je odrastao.

Kako navodi AP, knjiga bi trebalo da izađe u oktobru ove godine, a tema će joj biti Tarantinovi utisci o filmovima iz 1970-ih uz koje je odrastao poput „Bekstva“ sa Stivom Mekvinom.

Ova knjiga će, kako izdavačka kuća HarperKolins navodi, biti kombinacija filmske kritike, teorije filma, izveštaja i lične istorije.

Ovo je inače Tarantinova druga knjiga. Prethodnu je za istu izdavačku kuću napisao i objavio u junu 2021, a radi se o istoimenoj proširenoj adaptaciji njegovog poslednjeg filma „Bilo jednom u Holivudu“.

U ovom romanu Tarantino se fokusira na živote i holivudsku kartijeru dvojice protagonista, Klifa Buta – veterana Drugog svetskog rata koji postaje holivudski kaskader i njegovog prijatelja, poslodavca i filmske zvezde na zalasku Rika Daltona, koje u filmu igraju Bred Pit i Leonardo Dikaprio, kao i masovnog ubice Čarlsa Mensona koji pokušava da postane muzičar.

Izvor: N1

Danas objavljeno

U predstojećoj epizodi animirane serije Simpsoni konačno će se otkriti kako predviđaju budućnost

Vanja A

Ministar turizma Novog Zelanda za veću dobrodošlicu bogatašima u odnosu na „nudle turiste“

Vanja A

Iračka glumica tuži „Ekonomist“ jer su koristili fotografiju nje u tekstu o gojaznosti

Vanja A

Ostavite komentar