Kvar na avionu njemačkog šefa diplomatije - BIGportal.ba
Svijet Vijesti

Kvar na avionu njemačkog šefa diplomatije

Njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas stigao je u Berlin 20 sati kasnije nego što je to rasporedom bilo predviđeno.

Foto. Getty

On se zadržao u Maliju zbog tehničkih problema aviona kojim je trebalo da se vrati.

Mas i njegova 40-očlana delegacija u petak oko ponoći okončali su petodnevnu turneju po afričkim zemljama. Dodatni dan koji je proveo u Bamaku ministar je iskoristio za rad iz svog hotela i dodatne razgovore s nemačkim snagama, prenosi Hina.

Mas je doputovao “Erbasom A340” koji je pokupio šefa diplomatije i njegovu delegaciju, dok je manji avion “A319” ostao prizemljen zbog problema s hidraulikom.

Ova nezgoda poslednja je u nizu odgađanja avionskih letova nemačkih ministara, a Masa je prisilila da propusti važan termin kod kuće. “Najbolnija stvar za mene lično jeste što propuštam rođendan svog sina”, rekao je Mas u Maliju, dodavši da “zahvaljuje Bogu da je sin pokazao razumevanje”.

Do sada je šef nemačke diplomatije bio pošteđen odgađanja letova i putovanja koja su tokom prošle godine pogodile njegove kolege, kao i samu kancelarku Angelu Merkel. Ministar za razvoj Gerd Miler, koji je u januaru doživeo dva slična odvojena incidenta uzrokovana tehničkim problemima, označio je ove odgode kao debakl nemačke reputacije kao zemlje visoke tehnologije.

Nemačka vlada planira obnavljanje svoje ostarele flote aviona uz pomoć tri nove letelice koje bi vlada trebalo da dobije od vojske, podseća Hina.

Mas, koji nije doživeo nikakve tehničke probleme tokom svojih pređenih 300.000 kilometara letenja, primio je nezgodu sa avionom relativno mirno, ali je priznao da ne može da dočeka isporuku novih aviona.

Danas objavljeno

Okružni sud u Banjaluci donio odluku: Potvrđena optužnica protiv Džombića

M.

Nisu se stekli uslovi za povratak Srba u institucije BiH

M.

Zoran bježao od vatre, pa pokušao da se spase u Vrbasu, vatrogasci našli tijelo nakon 20 dana

M.

Ostavite komentar