Kvalifikacije za SP u Kataru počinju u junu – format neizvjestan - BIGportal.ba
Fudbal Sport

Kvalifikacije za SP u Kataru počinju u junu – format neizvjestan

Kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2022. godine počeće u junu, ali političke tenzije izmedju Katara i njegovih suseda stvaraju problem.

Kvalifikacione utakmice za Svetsko prvenstvo 2022. godine počeće u junu na azijskom tlu, ali političke tenzije izmedju Katara i njegovih suseda znači da plan Svetske fudbalske federacije (FIFA) da proširi turnir je još uvek neizvestan.

Odbor FIFA–e za organizaciju takmičenja potvrdio je da će Azijska fudbalska konfederacija (AFC) početi s kvalifikacijama u junu, a da će ih drugi kontinenti pratiti po planu.

To FIFA–i do početka juna daje vremena da odluči o proširenju Svetskog prvenstva s 32 na 48 reprezentacija, koje bi onda osim Kataru, moralo da se igra širom Bliskog istoka.

Predsednik FIFA–e, Đani Infantino uporno se zalagao za proširenje Mundijala, uprkos ograničenju od 28 dana za održavanje od 21. novembra do 18. decembra.

Malo je verovatno da će se Katar složiti s Fifom oko odustajanja od nekih prava za organizaciju koju je osvojio 2010. godine.

Katar je takodje krenuo u izgradnju osam stadiona, što je dovoljno za organizacioni turnir na kom bi se igrale 64 utakmice, odnosno učestvovala 32 tima, dok bi za prošireni format Mundijala trebalo da budu izgradjena još četiri stadiona, kako bi moglo da se igra 80 utakmica.

Danas objavljeno

Šou Kirjosa, Medvedev ipak slavio, Crnogorka izbacila šampionku US Opena, ispao Mari

Zeljka

Novi skandal na AO: Rubljov priznao da je došao pozitivan

Zeljka

Balkanska vrelina u Budimpešti – Crnogorci izazivaju Hrvate

Zeljka

Ostavite komentar