22. Jula 2019.

Kvalifikacije za Evrobasket 2021: Košarkaši sa Finskom i Gruzijom, košarkašice protiv Turske,Litvanije i Albanije za EP

Big Portal

Košarkaši Srbije saznali su imena rivala u kvalifikacijama za Evrobasket 2021.

“Orlovi” će igrati u Grupi E protiv Finske, Gruzije i pobednika pretkvalifikacione grupe u kojoj su Švajcarska, Portugal i Island.

S obzirom da je Gruzija jedan od domaćina EP, pa samim tim već ima izboren nastup, iz ove grupe će na Evrobasket proći dve najbolje ekipe.

Kvalifikacije će igrati i domaćini Evrobasketa (Češka, Gruzija, Nemačka i Italija), ali van konkurencije, pa će iz grupa, u kojima će oni biti smešteni, plasman na EP izboriti po dva najbolja tima.

Igraće se po “round robin” sistemu, odnosno svaka ekipa sa svakom, i to kod kuće i na strani, a iz grupa u kojima nema domaćina, dalje će proći po tri najbolja tima.

Kvalifikacije za Eurobasket 2021. igraće se kroz tri FIBA “prozora”, i to u terminima 17-25. februar 2020, 23. novembar – 1. decembar 2020. i 15-23. februar 2021, i svaka reprezentacija igraće u svakom prozoru po dva meča.

Naredni Eurobasket biće organizovan u četiri zemlje – Gruzija, Češka, Italija i Nemačka, u kojoj će biti održana završnica, u Berlinu.

Grupa A: Španija, Poljska, Izrael, Slovačka/Kipar/Rumunija
Grupa B: Italija, Rusija, Severna Makedonija, Estonija
Grupa C: Litvanija, Češka, Belgija, Albanija/Belorusija/Danska
Grupa D: Hrvatska, Turska, Holandija, Švedska
Grupa E: Srbija, Finska, Gruzija, Švajcarska/Portugal/Island
Grupa F: Slovenija, Ukrajina, Mađarska, Austrija
Grupa G: Francuska, Nemačka, Crna Gora, Luksemburg/Kosovo/V. Britanija
Grupa H: Grčka, Letonija, Bosna i Hercegovina, Bugarska

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije nalazi se u E grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo sa Turskom, Litvanijom i Albanijom

Plasman na turnir, koji se igra u Španiji i Francuskoj 2021. godine, obezbediće devet pobednika iz grupa i pet najbolje drugoplasiranih.

Kvalifikacije za EP kreću utakmicama od 10. do 18. novembra ove godine, posle čega imaju još dva “prozora” – od 8. do 16. novembra 2020. i od 31. januara do 8. februara 2021. 

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare