Kuvar otkrio neobičan trik za najkremastiji pire krompir - BIGportal.ba
Hrana i zdravlje

Kuvar otkrio neobičan trik za najkremastiji pire krompir

Većina nas skuva krompir, procijedi ga i onda doda mlijeko ili maslac prije nego što sve izmiješa i izgnječi. Međutim, jedan kuvar tvrdi da na taj način zapravo uništavamo sav ukus.

Kuvar Rob Nikon tvrdi da se tajna savršenog jela krije u dodavanju kore.

Da biste napravili najukusniji krompir pire, prvo je potrebno da ogulite koru i ostavite je za kasnije.

Zatim krompir prepolovite na pola i kuvate ga u ključaloj vodi od 12 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša.

Potom ga osušite i iznječite. Dodajte so, biber i maslac. Miješajte.

Zagrijte mlijeko na ringli, i dodajte kožu krompira. Neka se zajedno griju oko dvije minuta.

Na kraju toplo mlijeko ulijte u krompir i sve dobro izmještajte. Dobićete najkremastiji pire, piše Telegraf.rs.

Danas objavljeno

Kako pravilno čuvati bijeli luk da zadrži svježinu

Vanja A

Osvježavajući punč od brusnice i mente

Vanja A

Desni vam često krvare? Evo kako to spriječiti

Vanja A

Ostavite komentar