25. Jula 2020.

Kuvar otkrio neobičan trik za najkremastiji pire krompir

Big Portal

Kuvar Rob Nikon tvrdi da se tajna savršenog jela krije u dodavanju kore.

Da biste napravili najukusniji krompir pire, prvo je potrebno da ogulite koru i ostavite je za kasnije.

Zatim krompir prepolovite na pola i kuvate ga u ključaloj vodi od 12 do 15 minuta, odnosno dok ne omekša.

Potom ga osušite i iznječite. Dodajte so, biber i maslac. Miješajte.

Zagrijte mlijeko na ringli, i dodajte kožu krompira. Neka se zajedno griju oko dvije minuta.

Na kraju toplo mlijeko ulijte u krompir i sve dobro izmještajte. Dobićete najkremastiji pire, piše Telegraf.rs.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare