19. Septembra 2021.

“Kurtijev podli naum”: Srpske registarske tablice od sutra će biti zamenjene prištinskim

Big Portal

Prema informacijama koje Kancelarija poseduje, direktor Kancelarije za KiM naglašava da će tablice biti zamenute takozvanim privremenim prištinskim probnim oznakama.

“Jedini cilj ovakvih neuračunljivih akcija Aljbina Kurtija jeste da izazove provokacije i opasnu destabilizaciju prilika na prostoru Kosova i Metohije i direktno ugrozi mir i stabilnost”, istakao je Petković, a saopštila Kancelarija za KiM.

Petković je naglasio da svi treba da znaju da je Kurti čovek koji želi da izazove incidente po svaku cenu, što će stvoriti potpuni zastoj života na severu KiM, koji će trajati sve dok se ne prekine neopravdan napad i ugnjetavanje srpskog naroda.

Ocenio je da je od dolaska Kurtija akcija koju planira da sprovede sutra, a koju je danas započeo postavljanjem dodatne infrastrukture na Jarinju i na drugim administrativnim prelazima, najopasnija provokacija i pretnja po srpski narod na Kosovu i Metohiji.

“Do nje dolazi nakon sramne presude Ivanu Todosijeviću i ona predstavlja očigledni nastavak politike pritisaka, pogotovu u trenutku kada se očekuje trećestepena odluka koja se neće odnositi samo na Ivana Todosijevića, već na ceo srpski narod, što svima treba da bude jasno”, istakao je Petković.

On je ukazao da “Kurtijev podli naum” govori o najbrutalnijem kršenju Briselskog sporazuma kojim se reguliše sloboda kretanja, kao i ostali sporazumi postignuti u Briselu ovim povodom.

“Ovim represivnim merama posebno će biti pogođen naš narod na severu Kosova i Metohije, što je i jedan od glavnih ciljeva Prištine”, naglasio je Petković.

Ukazao je da se na taj način u pitanje se dovodi život srpskog naroda u pokrajini i da će zato Srbi umeti da odgovore na ovakve provokacije Prištine.

“Srbi sa Kosova i Metohije neće dozvoliti Kurtiju da im se na ovaj način krše prava i ugrožavaju dve najsvetije vrednosti – pravo na slobodu kretanja i pravo na slobodu govora i zato ćemo biti istrajni u zašiti prava srpskog naroda na KiM”, naglasio je Petković.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare