Kurti: Vidjeli smo jednu želju sina predsjednika SAD - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kurti: Vidjeli smo jednu želju sina predsjednika SAD

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je da ne veruje da će američke trupe KFOR-a da napuste Kosovo.

Čak i ako se to desi, to neće biti zbog takse uvedene na robu iz Srbije i BiH, istakao je Kurti.

Kurti smatra da američki KFOR ne bi trebalo da se povuče sa Kosova, preneo je RTS.

“Videli smo jednu želju sina predsednika SAD, ali to nema nikakve veze sa stopostotnom taksom. Ako tu odluku donese američki predsednik, ona još uvek nije povezana sa taksom. Reč je o smanjenju trupa koje su SAD izvršile i u Avganistanu i u Siriji”, dodao je Kurti.

Kurti je juče na predizbornom skupu svoje stranke u Podujevu, gde se očekuju izbori za predsednika opštine, izrazio uverenje da bi Sjedinjene Države trebalo da “ostanu u svim oblicima države na Kosovu, uz ambasadu, ekonomiju, kulturu, odbranu i mi smo za snažno partnerstvo i savezništvo”.

“Ukidaćemo stopostotnu taksu, zamenjujući je postepeno reciprocitetom. Uvereni smo da je to pravi put i najracionalniji i najkorisniji pristup naše zemlje “, izjavio je Kurti.

Republikanski senator iz Džordžije Dejvid Perdju juče je napisao na Tviteru da Priština mora da uradi svoj deo posla i ukine takse nametnute Srbiji, kao i da bi SAD, ako Kosovo nije potpuno posvećeno miru, trebalo da preispitaju svoje prisustvo tamo.

Donald Tramp Mladji (43), najstariji sin američkog predsednika Trampa, podržao je senatora Perdjua i napisao da je saglasan sa tim stavom. “Slažem se. Na Kosovu ima 650 američkih vojnika. Vreme je da ih vratimo kući”, napisao je Trampov sin na Tviteru.

Danas objavljeno

Preminuo Aki Rahimovski

Zeljka

Slovenija: Više povrijeđenih u nezgodi sa balonom

M.

Nestali mladić iz Splita sinoć bio aktivan na Viberu

M.

Ostavite komentar