26. Oktobra 2019.

Kurti traži preispitivanje sva 33 sporazuma sa Srbijom – Đurić traži odgovor EU

Big Portal

Predsednik Samoopredeljenja Aljbin Kurti je rekao da treba preispitati postignute sporazume u dijalogu Beogradu i Prištine što je Đurić ocenio kao “protivljenje kompromisu”.

“EU bi morala konačno da kaže da li njena reč ima ikakvu težinu i da li dogovori koji su postizani uz njene garancije imaju ikakvu vrednost”, dodao je Đurić.

“Kurti, koji očigledno ne zna čak ni koliko sporazuma je postignuto, morao bi da zna da, zajedno sa drugim separatističkim liderima, 2.377 dana, 389 nedelja, 78 meseci, 6,5 godina Priština laže ceo svet o formalno-pravno preuzetoj obavezi da formira Zajednicu srpskih opština”, navodi se u pisanoj izjavi Đurića.

Đurić je istakao da Kurti “laže albanski narod, laže međunarodnu zajednicu i EU”.

Kako je ocenio, “poništavanjem briselskih dogovora”, Kurti “okreće točak istorije unazad i treba da bude svestan odgovornosti i mogućih posledica takvog ponašanja”.

Kurti: Preispitati sva 33 sporazuma sa Srbijom

Lider pokreta Samoopredeljenje i kandidat za premijera Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je potrebno preispitati “sva 33 sporazuma koji su do sada postignuti u dijalogu sa Srbijom”.

On je za portal Ekonomiaonline.com izjavio kako najpre treba utvrditi koji su sporazumi realizovani a koji ne i koliko je njihovo sprovođenje uticalo na život građana Kosova.

Dodao je da će se nova Vlada Kosova u prvim mesecima mandata baviti tim pitanjem, “ne zanemarujući pozitivne i negativne lekcije ovog važnog procesa za zemlju”.

“Namera nam je da prvog meseca u kabinetu premijera i u našoj zajedničkoj vladi znamo pravilno hodati bez zanemarivanja, bilo pozitivnih ili negativnih lekcija iz prošlosti”, rekao je Kurti.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare