Kurti očekuje rješenje oko tablica u naredna dva dana - BIGportal.ba
Region Vijesti

Kurti očekuje rješenje oko tablica u naredna dva dana

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti rekao je da očekuje da se ispravi greška koju je, kako tvrdi, načinio šef diplomatije EU Žozep Borelj tokom sastanka u Briselu kada je, kako kaže, odustao od razgovora o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine i pokušao da pronađe rješenje samo za registarske tablice.

Kurti je povodom odlaganja odluke o novčanom kažnjavanju za nepreregistrovane tablice, ocenio da nije vreme da se govori o novim odlaganjima već da se ulože maksimalni napori da se u roku od 48 sati postigne dogovor kako bi se pronašlo rešenje za punu normalizaciju odnosa do marta 2023. godine, što je, kako tvrdi, bio cilj razgovora u Briselu, “a ne da se ograničavamo na stvari kao što je rad sa tablicama”.

On je rekao da nije razgovarao sa Boreljom nakon jučerašnjih razgovora u Briselu i navodi da su sada SAD u kontaktu sa Briselom.

– Od završetka posljednjeg sastanka u okviru osmočasovnih razgovora koje smo imali juče, nisam komunicirao sa Žozepom Boreljom, koji je, sa žaljenjem ponavljam, odustao od francusko-njemačkog prijedloga kao prijedloga EU – rekao je Kurti.

Kurti je rekao da je optimista da će se naći rješenje u roku od 48 sati, na koliko je, na zahtjev SAD, odložio mjeru izricanja novčanih kazni i naveo da američki ambasador u Prištini DŽef Hovenijer “daje sve od sebe u razgovorima sa Briselom”.

RTRS.

Danas objavljeno

Poslanici Predstavničkog doma izglasali ukidanje akciza

Vanja A

Određen pritvor K.Ž. zbog iskorištavanja djece za pornografiju

Vanja A

Dodik: Dogovorena posjeta Vučića Srpskoj; Biće održana zajednička sjednica dvije vlade

Vanja A

Ostavite komentar