18. Novembra 2022.

Kurijer: Alkarasu je pomoglo Novakovo odsustvo

Big Portal

Teniser iz Mursije, koji ima 19 godina, najmlađi je broj jedan na kraju jedne sezone.

Kurijer je u razgovoru za Tenis Čenel rekao da su svi impresionirani napretkom Alkarasa, ali da možda nisu očekivali da tako brzo dođe do vrha.

Uz to, Amerikanac je dodao da je od velike pomoći Alkarasu bilo odsustvo Novaka Đokovića sa terena.

Sjajno je bilo gledati njegov uspon. Svi smo znali da je dobar, ali kao da nismo shvatali da će se to dogoditi tako brzo. Majami, Indijan Vels, videli smo znake da dolazi, ali za njega je nekako sve kliknulo na US Openu. Moguće i zbog toga što Novaka nije bilo tamo“, kaže Kurijer.

Nemogućnost da igra u Americi i Australiji, na brojnim turnirima, sprečila je Novaka Đokovića da zadrži poziciju na čelu ATP liste. Alkaras je iskoristio priliku.

Morate to da stavite kao ozbiljan faktor, Novakova nemogućnost da igra na nekim od svojih omiljenih mesta značila je lakšu vožnju za Alkarasa, ali on je pokazao da je spreman za velika dela. Ne mogu da dočekam da vidim o čemu ćemo pričati kada se bude bližio kraju svoje karijere“, dodao je Kurijer.

Alkaras je i najbrže po ulasku u Top 10, uspeo da stigne do mesta broj jedan.

Za to mu je trebalo samo 140 dana. Prestigao je Marata Safina kom je bilo dovoljno 161 dan, dok je Džim Kurijer to učinio posle 322 dana.

B92.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare