29. Oktobra 2019.

Kurdi tvrde: Al Bagdadija otkrile ukradene gaće i to smo uradili mi

Big Portal

Kako piše Al Džazira, koja se poziva na izvor iz Sirijskih demokratskih snaga, Al Bagdadijev donji veš ukrao je tajni agent upravo s namjerom da se DNK analizom potvrdi da je riječ o vođi ID.

Polat Kan, viši savjetnik kurdske SDF milicije, do detalja je opisao kako su njihove obavještajne snage pomogle Amerikancima da lociraju i identifikuju Al Bagdadija.

“Naš izvor, koji je bio u mogućnosti da stigne do Al Bagdadija, donio nam je njegov donji veš kako bismo na njemu izvršili DNK analizu I budemo 100 odsto sigurni da je riječ o Al Bagdadiju”, rekao je Kan.

Prema njegovim riječima, samo sati su dijelili akciju SAD specijalaca i premještanja Al Bagdadija na novu lokaciju.

Kan je rekao i da su Kurdi, o čijoj ulozi u lociranju, identifikaciji i ubistvu Al Bagdadija govorio i američki predsjednik Donald Tramp, na slučaju Al Bagdadija radili od 15. maja zajedno sa agentima CIA. “Al Bagdadi se spremao da ponovo promijeni lokaciju, odnosno da se premjesti u grad Jarablus, kada se dogodila operacija američkih komandosa”, kazao je on.

“Svi obavještajni podaci i prostup Bagdadiju, kao i identifikacija njegovog skloništa su rezultat našeg rada. Naš obavještajac je slao koordinate, usmjeravao napade iz vazduha, učestvovao i učinio da ta operaciju bude uspješna do poslednjeg trenutka”, istakao je Kan.

Podijeli vijest na:

Pretplata
Obavijesti o
guest

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregledaj sve komentare